Αγροτικά Βόρεια Ελλάδα

«Εκτός ενίσχυσης οι πατατοπαραγωγοί στη Δράμα» Επερώτηση προς τους Υπουργούς του Κυριάκου Βελόπουλου αρχηγού της Ελληνικής Λύσης.

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Προτίθεσθε να προβείτε στην άμεση ενίσχυση των πατατοπαραγωγών της Δράμας, προκειμένου να μην προκύψουν καταστροφικές συνέπειες στην επαγγελματική επιβίωση των εν λόγω παραγωγών;

Ανήσυχοι και αποκαρδιωμένοι είναι οι παραγωγοί στη Δράμα, καθώς, βλέπουν να μειώνονται οι τιμές πώλησης της πατάτας στην περιοχή τους. Όπως μας αναφέρουν, οι τιμές σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα σημαίνουν οικονομική καταστροφή για τους ίδιους τους παραγωγούς.

Σημειώνεται, δε ότι, οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις πατάτας στο Νευροκόπι είναι γύρω στις 20.000 – 22.000 στρέμματα. Οι ίδιοι είναι σε αναμονή για οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία, εξαιτίας της πανδημίας. Αναμένουν, δηλαδή, κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε στην περίπτωση των πατατοπαραγωγών της Πελοποννήσου, για τους οποίους ανακοινώθηκε ότι, θα λάβουν ενίσχυση 215 ευρώ, περίπου, ανά στρέμμα.

Και συνεχίζουν με «κρούση του κώδωνα κινδύνου», ενημερώνοντάς μας για το ότι, αν δεν ενισχυθούν, δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε καλλιεργητικές εργασίες την άνοιξη.

Related posts

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις τιμής για τον Ναύαρχο Βότση, «Βότσεια 2020»

Δημήτρης Δημητριάδης

Θ. Καράογλου: “Το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή είναι η υγεία”

Δημήτρης Δημητριάδης

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “το σάλπισμα της νίκης στη μάχη των Γιαννιτσών στέλνει μήνυμα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας”

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy