Ελλάδα Πολιτική

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ τίθεται ο Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει ότι «απεμπόλησε το δικαίωμα να είναι μέλος του κόμματος».

Βαθαίνει η κρίση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις δηλώσεις Κοντονή. Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ τον έθεσε εκτός κόμματος.

«Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, «κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά». Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα. Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματός του, όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα, που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του».

Είχε προηγηθεί μια σύμπλευση αν όχι στήριξη απο τον πρώην Υπουργοί Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο ο οποίος ανέφερε ότι έχει δίκηο ο Κοντονής, για τις ελείψεις και στις στρεβλώσεις του νέου ποινικού κώδικα, τονίζοντας ότι πολλά άρθρα είχαν πρόβλημα αλλά εμείς το ψηφίσαμε σαν σύνολο. Μετά σκοπεύαμε να κάνουμε τροποποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου τον Ιούνιο του 2019 υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, ενώ τελευταία στιγμή άλλαζαν άρθρα και διατυπώσεις με χαρακτηριστική εκείνη για τον βιασμό. ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ είχαν αντιδράσει έντονα για τον χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο, ενώ η ΝΔ δεν παρέστει καν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο κ. Καλογήρου, Υπουργός Δικαιοσύνης λίγο πριν τις εκλογές προσπαθώντας να καθησυχάσει τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ότι δεν ισχύει ότι το έγκλημα του βιασμού γίνεται πλημμέλημα με τους νέους Ποινικούς Κώδικες. Δεν ισχύει. Διατηρείται κακούργημα και τιμωρείται ως κακούργημα» είπε αρχικά ο κ. Καλογήρου για να συνεχίσει: «Η παράγραφος 5 του άρθρου προσπάθησε να κλιμακώσει ποινολογικά το αδίκημα με πλημμέλημα που όμως θα εκτίεται. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την αλλαγή της κλιμακοποίησης. Αυτό φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από πολίτες και κινήματα. Και έχουμε το παράδοξο να εμφανίζεται η κυβέρνηση που τόσα έχει ψηφίσει για τα δικαιώματα ως κυβέρνηση που ψηφίζει υπέρ των βιαστών. Είμαστε σε συνεννόηση με τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής ώστε με νομοτεχνική βελτίωση να διορθωθεί η παράγραφος 5. Θα επανέλθουμε και με άλλες νομοτεχνικές βελτιώσεις για να σταματήσει η συζήτηση αυτή».

Γενικά στον Ποινικό κώδικα που ψηφίστηκε, υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία με περιπτώσεις που βγάζουν μάτι, καθώς δίνεται ευκαιρία σε εγκληματίες να μετριάσουν σε μεγάλο βαθμό την ποινή τους, ενώ πολλά άρθρα για δωροδοκία αλλά και για πολιτικές ευθύνες παραμένουν θέματα έντονων συζητήσεων και αντιδράσεων. Αυτό ήταν σύμφωνα με τον κ, Κοντονή το ζήτημα για το οποίο εξέφρασε την αντίθεση του, αν και τελικά ψήφισε το νομοσχέδιο.

Σήμερα το πρωί ο πρώην γραμματέας του κόμματος κ. Σκουρλέτης στον ΣΚΑΙ δήλωσε: Ο Κοντονής αποχώρησε μόνος του – «Το να λες ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ με τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, “σταλινική αριστερά”, είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ. Άρα μιλάμε για μια εκρηκτική, ολέθρια σχέση», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Related posts

Για να ξυπνήσει επιτέλους η Ελλάδα. – Το Πακιστάν στέλνει μήνυμα υποστήριξης στην Τουρκία: «Το αίμα μας θα ρέει μαζί σας»

Δημήτρης Δημητριάδης

Β. Κικίλιας: Να μην έρθουν σε επαφή με ευπαθείς ομάδες οι νέοι που επιστρέφουν από διακοπές

Δημήτρης Δημητριάδης

Γερουσιαστής Μενέντεζ: Καλώ τον Ερντογάν να αλλάξει πορεία και να αποκαταστήσει την αξιοθαύμαστη κληρονομιά της Αγίας Σοφίας

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy