ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ Ελλάδα

Ελλάδα, ΗΑΕ υπογράφουν σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας

Η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν σε συμφωνία αμοιβαίας άμυνας τη Δευτέρα, η οποία απαιτεί βοήθεια εάν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα μιας χώρας. Η συμφωνία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Ελλάδα και τα ΗΑΕ καταδικάζουν την παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, καθώς και τη συνολική επιθετική συμπεριφορά της στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρίγκιπας του Εμιράτου Σέιχ Mohammed bin Zayed Ο Al Nahyan είπε σε κοινή δήλωση την περασμένη εβδομάδα.

Related posts

Πάνω από 1000 τα νέα κρούσματα τον Ιούλιο στην Ελλάδα

Στεφανία Ασπρίδου

Κ. Γκιουλέκας:” Αυτοί που αντιδρούν σήμερα γιατί δεν έκαναν το ίδιο θέμα όταν δεν εορτάστηκε η 25η Μαρτίου, η 28η Οκτωβρίου, το Πάσχα…”

Δημήτρης Δημητριάδης

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy