ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ Ελλάδα

Ελλάδα, ΗΑΕ υπογράφουν σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας

Η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν σε συμφωνία αμοιβαίας άμυνας τη Δευτέρα, η οποία απαιτεί βοήθεια εάν απειλείται η εδαφική ακεραιότητα μιας χώρας. Η συμφωνία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Ελλάδα και τα ΗΑΕ καταδικάζουν την παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, καθώς και τη συνολική επιθετική συμπεριφορά της στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρίγκιπας του Εμιράτου Σέιχ Mohammed bin Zayed Ο Al Nahyan είπε σε κοινή δήλωση την περασμένη εβδομάδα.

Related posts

ΥΝΑΝΠ Γιάννης Πλακιωτάκης στο ECONOMIST : «Η Ελλάδα έχει αγκαλιάσει το Blue Growth και στηρίζει πλήρως την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία»

Δημήτρης Δημητριάδης

Η Τουρκία μπλοκάρει τα κοινωνικά μέσα. Ο νέος νόμος της Τουρκίας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταργεί ουσιαστικά την ελευθερία της έκφρασης.

Δημήτρης Δημητριάδης

11 Σεπτεμβρίου 2001, 19 χρόνια απο το μεγαλύτερο τρομακτικό χτύπημα στην ιστορία.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy