ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ Ελλάδα

Ελλάδα. Σε δύσκολο σταυροδρόμι η Ελλάδα, παρ’ όλες τις δειλές απόπειρες στήριξης της απο Ευρωπαίους και άλλα κράτη.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι κάθε κράτος κάνει την πολιτική του. Και η πολιτική συνήθως αυτή (ειδικά όταν δεν υπάρχουν άμεσα συμφέροντα) είναι οι ίσες αποστάσεις. Έτσι η παράλογες αξιώσεις της Τουρκίας έχουν βαπτιστεί θέματα στα αμφισβητούμενα νερά του Αιγαίου. Εάν δεν ήταν οι πολεμικές απειλές των Τούρκων, οι εριστικές δηλώσεις τους και για τους Ευρωπαίους, η προκλητική θέση που υποστηρίζουν σε πολλά θέματα, είναι σίγουρο ότι η πίεση στην Ελλάδα στην επιλογή “βρείτε τα” θα ήταν μεγαλύτερη.

Άλλωστε και εμείς δεν κάνουμε το ίδιο. Για πολλά θέματα που έχουν άλλα κράτη κρατάμε ουδέτερη στάση, είτε γιατί δεν γνωρίζουμε το θέμα, είτε γιατί δεν έχουμε άμεσα συμφέροντα. Πως θέλουμε δηλαδή να μας στηρίξουν ανοικτά οι υπόλοιποι. Εδώ ένα άρθρο σε Βρετανική εφημερίδα όπου με μαρτυρίες της Τουρκικής Ακτοφυλακής !!!! ότι οι Έλληνες διώχνουν πίσω τους μετανάστες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν, έγινε σημαία από Ελληνικές εφημερίδες, πολιτικά κόμματα και αμφιλεγόμενες οργανώσεις, δρώντας σαν 5η Φάλαγγα εναντίον της χώρας.

Οι Τούρκοι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο παραφροσύνης και ασυναρτησίας, που για να καλύψουν τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα τους, επιδιώκουν γεωπολιτικές εντάσεις και με την Ελλάδα, αλλά και με τα περισσότερα άλλα κράτη της περιοχής, οδηγώντας ακόμη και την συγκρατημένη Ευρώπη να βγάλει μια καταδικαστική επιτέλους ανακοίνωση η οποία τους κάθισε στο στομάχι!

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι έχει καταδικάσει μια πρόσφατη απειλή από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χτυπήσει την Άγκυρα με “υποκριτικές” κυρώσεις καθώς η χώρα του ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση στις ακτές της Κύπρου εν μέσω εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο.

Τα σχόλια του Οκτάι το Σάββατο ήρθε μια ημέρα αφότου ο Josep Borrell, επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, δήλωσε ότι το μπλοκ προετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία – συμπεριλαμβανομένων σκληρών οικονομικών μέτρων – εκτός εάν σημειωθεί πρόοδος στη μείωση των αυξανόμενων εντάσεων με την Ελλάδα και την Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο.

Related posts

Liberation: «Είμαστε όλοι Έλληνες Ευρωπαίοι»

Δημήτρης Δημητριάδης

Αεροπορικό ατύχημα στην Ινδία – Αυξάνονται οι νεκροί. 18 άτομα τα θύματα. Τουλάχιστον 100 άλλοι τραυματίστηκαν.

Δημήτρης Δημητριάδης

27 Σεπτεμβρίου ημέρα τουρισμού στην Έδεσσα

admin

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy