Ελλάδα ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ενισχύεται το Λιμενικό: Παρέλαβε και δεύτερο σκάφος προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Το λιμενικό παρέλαβε το δεύτερο απο τα δέκα δέκα σκάφη της Rafnar, τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol, τα οποία θα του δώσουν νέες δυνατότητες στην επιβολή του νόμου στις Ελληνικές θάλλασσες αλλά και στην διάσωση και υποστήριξη όσων έχουν ανάγκη στο θαλλάσιο περιβάλλον. Τα σκάφη που παραλαμβάνει το Λιμενικό Σώμα, είναι δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, και συγκεκριμένα του ιδρύματος Ωνάση.

Στοιχεία του σκάφους: 10 x 11,5 μέτρα RAFNAR 1100 Cabin Assault – φουσκωτά σκάφη περιπολίας με άκαμπτο κύτος (RIB). Η κατασκευή θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της RAFNAR Hellas στην Κερατέα. Μετατόπιση: 4.1t. Ταχύτητα:> 53kts. Εύρος: 280 ή 430 μίλια με την προσθήκη δεξαμενής. Πλήρωμα: 4 + 4. Εξοπλισμός: τρεις βάσεις για πολυβόλα.

Κατά την παραλαβή τελέστηκε αγιασμός του σκάφους, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη, και του εκπροσώπου του ιδρύματος Ωνάση, Γιώργου Καραγεωργίου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Olympic Shipping and Management S.A.

«Σήμερα έχουμε την ιδιαίτερη, ξεχωριστή τιμή να παραλαμβάνουμε το δεύτερο σκάφος προσφορά του ιδρύματος Ωνάση. Ενός ιδρύματος που έχει συνδεθεί με έναν κορυφαίο Έλληνα εφοπλιστή ο οποίος μεγαλούργησε στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, έκανε υπερήφανη την Ελλάδα, συνέδεσε το όνομά του με το Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, με τον ελληνικό εφοπλισμό. Κάτι που αναδεικνύει και είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας ότι η ναυτιλία αποτελεί το μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα αυτής της χώρας» δήλωσε ο ΥΝΑΝΠ.

Ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε ότι «η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον συνεχή εξοπλισμό του Λιμενικού Σώματος με επιχειρησιακά μέσα και συστήματα θα συνεχιστεί. Ήδη μέσα σε έναν χρόνο έχουμε καταφέρει πολλά και σε επίπεδο ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος, με 38 πλωτά σκάφη, με 54 οχήματα, ενώ μέσα στο 2020 θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για την παραλαβή 24 νέων σκαφών και 100 νέων οχημάτων. Αυξήσαμε μετά από πολλά χρόνια την οργανική δύναμη του Λιμενικού Σώματος κατά 1.500 άτομα και βέβαια μετά από πολλά χρόνια είναι στον αέρα επιτέλους το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης ένα μεγάλο, Εθνικής και στρατηγικής σημασίας έργο, το οποίο θα αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος».

Related posts

Κορονοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά στα αστικά κέντρα

Στεφανία Ασπρίδου

Κ. Γκιουλέκας:” Αυτοί που αντιδρούν σήμερα γιατί δεν έκαναν το ίδιο θέμα όταν δεν εορτάστηκε η 25η Μαρτίου, η 28η Οκτωβρίου, το Πάσχα…”

Δημήτρης Δημητριάδης

Ανακοίνωση για τις προσλήψεις επικουρικών ιατρών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy