Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

«Ενισχύοντας και Διατηρώντας την Ψυχική Υγεία μέσα στην ανεργία» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Δωρεάν Βιωματικό Εργαστήρι για ανέργους στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ♦ Η υποβολή αιτήσεων έως τις 21 Οκτωβρίου, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων

Δωρεάν Βιωματικό Εργαστήρι επτά δίωρων συναντήσεων, με θέμα «Ενισχύοντας και διατηρώντας την ψυχική υγεία μέσα στην ανεργία», θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών όλων των ηλικιών που είναι άνεργοι ή βιώνουν εργασιακή ανασφάλεια, από τις 22 Οκτωβρίου έως και τις 3 Δεκεμβρίου 2020.
«Στο πλαίσιο του διευρυμένου μας δικτύου για την ψυχική αλλά και πρακτική στήριξη των ανέργων κατοίκων του δήμου μας και της βοήθειας που σταθερά παρέχουμε στην εύρεση εργασίας, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, πραγματοποιούμε ένα ακόμα Βιωματικό Εργαστήρι, που εντάσσεται στα τακτικά σεμινάρια ενημέρωσης και τις ομάδες ψυχολογικής στήριξης για τους κατοίκους του δήμου, τα οποία διοργανώνονται από το 2015 από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και τους Συμβουλευτικούς Σταθμούς του δήμου» σημειώνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παρή Γενίτσαρη.
Στα Βιωματικά αυτά Εργαστήρια, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στο χώρο του Συμβουλευτικού Σταθμού Πεύκων, και θα συντονίζουν οι ψυχολόγοι-σύμβουλοι απασχόλησης Βάσω Αργυροπούλου και Χρύσα Τσιάπου, θα συζητηθούν θέματα όπως: Αυτοεικόνα-αυτογνωσία, Αλλαγές- προσαρμοστικότητα και ευελιξία, Σχέσεις και επικοινωνία, Καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής- ψυχική ανθεκτικότητα, Κινητοποίηση σε δράση- σχεδιασμός στόχων.
Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι του Βιωματικού Εργαστηρίου «ειδικότερα σε ότι αφορά τις ομάδες ψυχολογικής στήριξης, όλες οι σχετικές μελέτες εντοπίζουν ότι καθοριστική στην αναζήτηση εργασίας (δηλαδή στην επίμονη και συστηματική προσπάθεια για την εύρεση εργασίας) είναι τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτουν οι άνεργοι/ες και ιδιαίτερα η ψυχική τους ανθεκτικότητα. Σκοπός του εργαστηρίου είναι ενδυνάμωση και η διατήρηση της ψυχικής υγείας των συμμετεχόντων με εναρκτήρια τη συνθήκη της ανεργίας, διευρύνοντας παράλληλα την αξιοποίηση χρήσιμων δεξιοτήτων ζωής και σε άλλους τομείς. Στόχοι της ομάδας είναι το ταξίδι στον επαναπροσδιορισμό του εαυτού μέσα από την ψυχική ενδυνάμωση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, δράσης, ανάληψης ευθύνης και αναστοχασμού», ενώ συμπληρώνουν ότι «η συνθήκη της ανεργίας συνιστά το όχημα για την πορεία στην ομάδα τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Τελικός στόχος είναι η υποστήριξη στη μετάβαση από την ταυτότητα του ανέργου στην κινητοποίηση προς αναζήτηση εργασίας».
«Στο ευρύτερο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο της χώρας μας που επιβαρύνεται από την τρέχουσα υγειονομική κρίση, πολλοί άνθρωποι καλούνται -ίσως για πρώτη φορά- να αντιμετωπίσουν τη συνθήκη της ανεργίας. Έχουν, ακόμη, να αντιμετωπίσουν νέες απαιτήσεις από την αγορά εργασίας ως προς τα προσόντα και τις δεξιότητες που οφείλουν να έχουν, στις οποίες ίσως να μην μπορούν να ανταποκριθούν. Τα δεδομένα αυτά αυξάνουν την αίσθηση αποκλεισμού από τη διεκδίκηση θέσεων εργασίας και οδηγούν ενδεχομένως σε ματαίωση, παραίτηση, άγχος και δυσφορία» αναφέρει η ψυχολόγος και αναπλ. προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Εργασίας και Ισότητας του δήμου Μάρω Βασσάρα, σχολιάζοντας ότι «στη μεταβατική αυτή συνθήκη η καλλιέργεια δεξιοτήτων για την ψυχική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων συντελεί σε αποτελεσματικότερους τρόπους διαχείρισης των κοινωνικοψυχολογικών επιπτώσεων που συνοδεύουν την ανεργία».
Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και οι αιτήσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται έως τις 21 Οκτωβρίου 2020 είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email στο Συμβουλευτικό Σταθμό Πεύκων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Συμβουλευτικός Σταθμός Πεύκων
Διεύθυνση: Ειρήνης 19, Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων
Τηλ. Επικοινωνίας: 2313 502226
E-mail: symvouleutikos.peuka@n3.syzefxis.gov.gr

Related posts

Δήμος Καλαμαριάς – Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine ΑΥΡΑ”. 2 υπέροχες ταινίες

Δημήτρης Δημητριάδης

Δήμος Θερμαϊκού – Πρόσληψη, µε σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά πενήντα τεσσάρων (54) ατόµων

Δημήτρης Δημητριάδης

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τις Ελληνικές Επιχειρηματικές Δράσεις»

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy