Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Εξελιγμένα ρομπότ στη μάχη κατά του κορωνοϊού επιστράτευσε ο Δήμος Λαγκαδά.

Την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας για την ασφαλέστερη και ποιοτικότερη απολύμανση στις σχολικές δομές του επιστράτευσε ο Δήμος Λαγκαδά προκειμένου να θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές έναντι του Covid-19.

Ειδικότερα, προχώρησε στην προμήθεια ειδικών ρομποτικών μηχανημάτων που απολυμαίνουν και εξοντώνουν τον ιό σε κλειστούς χώρους γρήγορα, στοχευμένα και αποτελεσματικά. Τα συγκεκριμένα ρομπότ έχουν τη δυνατότητα να απολυμαίνουν χώρους έως και 700τμ., ενώ η διαδικασία της απολύμανσης δε διαρκεί περισσότερα από 6 λεπτά. Το απολυμαντικό προϊόν που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένο υγειονομικά και δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία. Είναι χαρακτηριστικό πως το ρομπότ μπορεί να κάνει απολύμανση και ταυτόχρονα κάποιος να εργάζεται στον ίδιο χώρο.

Τα ρομποτικά μηχανήματα παρέλαβαν χθες ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χαράλαμπος Αϊβαζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και πρόεδρος της Β’θμιας Σχολικής Επιτροπής, Ελισάβετ Κοτσώνη.

Τα καινοτόμα ρομπότ θα χρησιμοποιηθούν τόσο στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Λαγκαδά, όσο και σε άλλες υπηρεσίες και δομές ή όπου αλλού προκύπτει ανάγκη αποτελεσματικής απολύμανσης.

Related posts

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη των έξυπνων πόλεων

Σταύρος Καρυπίδης

Επανάσταση και Ελευθερία 1821-2021: η αρχή της Σύγχρονης Ελλάδος

Δημήτρης Δημητριάδης

Οι παραγωγοί σπαραγγιών της Χρυσούπολης ευχαριστούν την Κυβέρνηση

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy