ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελλάδα ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Πρώτο Θέμα

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, 15 Αυγούστου, στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση της Σούδας.

«Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ μαζί σας σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό.

«Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Και αυτό αποδείχθηκε έμπρακτα στο πεδίο τις τελευταίες μέρες», προσέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ ακόμη και η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Πολεμική Αεροπορία φαίνεται να ενοχλεί τους Τούρκους. Τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας δημοσίευσαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην βάση της Πολεμικής Αεροπορίας ανήμερα του Δεκαπενταύγουστο, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να φωτογραφηθεί μπροστά από μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Αεροπορίας. Η ενόχληση της τουρκικής πλευράς αποτυπώνεται στο δημοσίευμα της τουρκικής Hurriyet.

Το δημοσίευμα της Hurriyet με τον τίτλο «ο Έλληνας πρωθυπουργός ποζάρει μπροστά σε μαχητικά αεροσκάφη» είναι ενδεικτικό ότι οι Τούρκοι αντιλήφθηκαν την αμετάβλητη θέση της Ελλάδας να προασπίσει τα Εθνικά χωρικά ύδατα.

Στις φωτογραφίες που από τη Σούδα Χανίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να συνομιλεί με χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52 plus. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής -όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είναι φορτωμένα με πυραύλους αέρος-επιφανείας AGM 65 Maverick και φέρουν επιπλέον βλήματα αέρος-αέρος, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την τουρκική πλευρά, καθώς αντιλαμβάνονται ότι τα Ελληνικά μαχητικά σηκώνονται με πλήρη εξοπλισμό επίθεσης σε περίπτωση που κάποιος θερμόαιμος Τούρκους υπερβεί τα όρια.

Related posts

Liberation: «Είμαστε όλοι Έλληνες Ευρωπαίοι»

Δημήτρης Δημητριάδης

Αδήλωτα τετραγωνικά στους Δήμους: Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου 2020

Δημήτρης Δημητριάδης

Γερμανική κυβέρνηση προς Τουρκία – Επιβαρύνετε κι άλλο τις σχέσεις σας με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy