Ελλάδα Πολιτική Πρώτο Θέμα

Επικίνδυνη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τις Σημιτικές απόψεις τον κατηγορεί ο ίδιος ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς

Για εγκατάλειψη των αρχών της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης 2015 – 2018 κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή το θέμα της Κύπρου, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Twitter, ότι για πρώτη φορά από το 2012 σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ λείπει κάθε αναφορά σε πατριωτισμό.

Πιο αναλυτικά στο FaceBook : Διάβασα με Προσοχή το “ντοκουμέντο” του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά. Λυπάμαι πραγματικά για στροφή ΣΥΡΙΖΑ στον νεοσημητισμό και εγκατάλειψη αρχών εξωτερική πολιτικής 2015-8. Δεν μπορεί κάποιος να καμαρώνει για τα αποτελέσματά της και να αρνείται τις αρχές και τις αξίες της. Για πρώτη φορά από το 2012 σε ανακοίνωση αυτού του κόμματος για το συγκεκριμένο θέμα λείπει κάθε αναφορά σε πατριωτισμό. Ταυτόχρονα εγκατέλειψε θέσεις κατάργησης εγγυήσεων επί Κύπρου, ενώ ντρέπεται να αναφέρει την τουρκική κατοχή. Μια ένοπλη και βίαιη κατοχή της Τουρκίας που απαιτεί ταυτόχρονα την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών. Κρίμα.

Μετά τον Σταύρο Κοντονή, ένα άλλο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ενοχλημένος όπως δείχνει με την καθολική επικράτηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί το κόμμα ότι εγκατέλειψε τις σταθερές θέσεις του απέναντι στην προκλητικότητα των Τούρκων και την κατοχή της Κύπρου.

Ειρωνική απάντηση απο τον κ. Κατρούγγαλο ο οποίος απάντησε με ύφος ότι ότι όχι μόνο δεν εγκαταλείπει της αρχές του ο ΣΥΡΙΖΑ “αλλά σε μια κρίσιμη συγκυρία αναδεικνύεται ως το μόνο κόμμα με εμπεριστατωμένες θέσεις και στρατηγική. “Αν κάποιοι μας κατηγορούν για στροφή σε πατριωτισμό ή και εθνικισμό και κάποιοι άλλοι σε εγκατάλειψη πατριωτισμού, μάλλον κάτι καλό κάνουμε εμείς και κάποιο λάθος οι επικριτές μας”, καταλήγει ο κ. Κατρούγκαλος.

Απαντώντας ο κ. Κοτζιάς επανήλθε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οφείλει να εξηγήσει στον κόσμο της αριστεράς γιατί αναγνώρισε έμμεσα δικαιώματα στην Τουρκία “και αποφεύγετε σαν ο διάβολος το λιβάνι να μιλήσετε για κατοχή στην Κύπρο”.

Related posts

Δακρύζει η Αγιά Σοφιά

Δημήτρης Δημητριάδης

Απαγόρευση από αύριο όλων των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων! Περιορισμοί και στην άσκοπη κυκλοφορία

Σταύρος Καρυπίδης

Δήλωση Δημάρχου Κ. Ζέρβα για την απόφαση του ΚΑΣ σχετικά με το σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy