Ελλάδα Πολιτική

Επιστολή Κυμπουρόπουλου για την τουρκική προκλητικότητα προς όλους τους Ευρωβουλευτές

Όλοι γνωρίζουμε την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα ανατολικά ευρωπαϊκά σύνορα, από τον Έβρο έως το Καστελόριζο. Μια κατάσταση που απειλεί άμεσα τα σύνορα της Ελλάδας και της Ένωσης μας. Οι κάτοικοι του Έβρου και των νήσων του Αιγαίου δεν είναι η πρώτη φόρα που βιώνουν την και την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Σε καθημερινή βάση και με κορύφωση το 2015, οι άνθρωποι που κατοικούν στην παραμεθόριο και βρίσκονται γεωγραφικά “σε απόσταση αναπνοής” από την Τουρκία, επωμίζονται το προσφυγικό και μεταναστευτικό βάρος, όντες αβοήθητοι. Ένα μεταναστευτικό βάρος δυσανάλογο για την περιοχή και τον τοπικό πληθυσμό, καθώς στις περισσότερες περιοχές, οι αφιχθέντες μετανάστες από τα απέναντι τουρκικά παράλια αποτελούν το 18% του πληθυσμού.

Η ειδησεογραφία, οι μαρτυρίες των κατοίκων και το οπτικοακουστικό υλικό που μας έρχεται από τις περιοχές είναι αδιαμφισβήτητος μάρτυρας τί πραγματικά επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου και τις συνθήκες στις οποίες ζουν πλέον οι κάτοικοι μας.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα. Η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας προβαίνει καθημερινά σε εναέριες παραβιάσεις εντός του Athen’s Flight Information Region (FIR), με αποτέλεσμα καθημερινές αερομαχίες. Οι αερομαχίες αυτές θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των Ελλήνων πιλότων, τα δρομολόγια της πολιτικής αεροπορίας και αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ελληνικών και ευρωπαϊκών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Τους τελευταίους μήνες αντίστοιχη είναι και η δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, το οποίο εισέρχεται και παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πολλές φορές απειλεί και απωθεί με τη χρήση όπλων τους Έλληνες ψαράδες.

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί η επαναλειτουργία του ναού της Αγίας Σοφίας ως τεμένους, η παραβίαση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Λιβύη, η παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της Συρίας και του Ιράκ με την είσοδο τουρκικών στρατευμάτων, η αντίθετη προς το Διεθνές Δίκαιο τουρκο-λιβυκή συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ, η ανακοίνωση πραγματοποίησης παράνομων ερευνών και γεωτρήσεων εντός των ελληνικών και κυπριακών χωρικών υδάτων και της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας.

Οι πρακτικές αυτές της Τουρκίας αποσταθεροποιούν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την Μέση Ανατολή, απειλούν την ειρήνη και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.

Με αγωνία σας καλώ ως τους μόνους εκλεγμένους εκπροσώπους των λαών της Ευρώπης να βρίσκεστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Σας ζητώ να υψώσετε το ανάστημα σας και να ενώσετε την φωνή σας με όλους εμάς που ζητούμε η ΕΕ να απαιτήσει από την Τουρκία να σταματήσει την αντίθετη προς τα ευρωπαϊκά συμφέροντα δράση της.

Εάν η ΕΕ δεν δράσει έγκαιρα η Ελλάδα και η Κύπρος θα κληθούν να προστατέψουν μόνες τους τα εθνικά και ευρωπαϊκά συμφέροντα και τότε οι εξελίξεις θα έχουν δραματική τροπή.
Η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου και σύγκρουσης των ελληνικών και κυπριακών ενόπλων δυνάμεων με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι πολύ πιθανή και μπορεί να συμβεί από μέρα σε μέρα.

                                                 Μετά τιμής 

                                           Στέλιος Κυμπουρόπουλος 

Related posts

Άρση της καραντίνας για τους ταξιδιώτες τους, αποφάσισαν Ελλάδα και Αίγυπτος.

Στεφανία Ασπρίδου

Ανακοινώθηκαν οι ζώνες και τα μέτρα προστασίας για τον καταρροϊκό πυρετό ζώων

Δημήτρης Δημητριάδης

Υπουργείο Ανάπτυξης – Οικονομικές δραστηριότητες που τίθενται σε αναστολή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 στο σύνολο της επικράτειας

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy