Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Ένας δεύτερος επιμορφωτικός κύκλος εργαστηρίων ρομποτικής για παιδιά θα πραγματοποιηθεί από το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Παιδείας κατά το διάστημα από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου. Αυτός ο νέος κύκλος απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 13 ετών.

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις και θα αναλύσουν ψηφιακές, γνωστικές και κοινωνικές δεξιότητες, εξερευνώντας καθένα από τα πεδία του STEAM, καθώς μετατρέπονται από χρήστες σε δημιουργούς. Η ολιστική προσέγγιση της μάθησης μέσα από τα πέντε γνωστικά αντικείμενα της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, της Τέχνης και των Μαθηματικών θα πλαισιώσει τον τρόπο σκέψης και εξερεύνησης του κόσμου από τα παιδιά, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη της υπολογιστικής σκέψης.

Τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν ως εξής :

Ρομποτική 100 (09:00 – 10:15) για τα παιδιά που την επόμενη σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στη Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού και
Ρομποτική 200 (10:30 – 12:00) για παιδιά που την επόμενη σχολική χρονιά θα φοιτήσουν στη ΣΤ΄ Δημοτικού και στην Α΄ Γυμνασίου.
Το πρόγραμμα θα υλοποιείται καθημερινά με δυνατότητα συμμετοχής δώδεκα παιδιών ανά τμήμα εργαστηρίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ η εξασφάλιση θέσης θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμαςhttps://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/robots3/

(έως τη Δευτέρα 27/7/2020 στις 13:00).

Ο χώρος υλοποίησης των εργαστηρίων βρίσκεται στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου 35.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2313318663 (κ. Χασίδου) και 2313318665 (κ. Σταθόπουλος).

Related posts

Ο Δήμος Καλαμαριάς ευαισθητοποιεί τους πολίτες για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δημήτρης Δημητριάδης

1 με 3 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη το Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο της Έκθεσης Τεχνολογίας

Δημήτρης Δημητριάδης

Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη.

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy