Αστυνομικά ΔΙΕΘΝΗ Πρώτο Θέμα

Ευρωπόλ: Η διαδικτυακή κακοποίηση παιδιών αυξήθηκε κατά τη διάρκεια πανδημίας COVID

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας καταπολέμησης της εγκληματικότητας της ΕΕ αναφέρει ότι οι δράστες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο λόγω των διαφόρων διαδικασιών καραντίνας των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι περιπτώσεις διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών αυξάνονται φέτος λόγω της πανδημίας κοροναϊού, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της υπηρεσίας εγκληματικότητας της ΕΕ.

Η διευθύντρια της Ευρωπόλ, Κάθριν Ντε Μπολ, δήλωσε στην ομάδα εφημερίδων Funke της Γερμανίας ότι αυτή η εξέλιξη ήταν «ιδιαίτερα ανησυχητική», επειδή η εξάπλωση αυτού του υλικού είναι «πολύ μεγαλύτερη τώρα από ό, τι πριν από την πανδημία».

“Βλέπουμε μια απότομη αύξηση αυτής της διαδικτυακής κατάχρησης. Είναι ένας συνεχής κίνδυνος”, είπε.

Ο Ντε Μπολ είπε ότι οι δράστες συχνά προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν απευθείας με παιδιά που βρίσκονταν στο Διαδίκτυο περισσότερο από το συνηθισμένο στο σπίτι κατά τη διάρκεια του κλειδώματος και συχνά δεν επιβλέπονταν.

Η Ευρωπόλ, η οποία εδρεύει στη Χάγη των Κάτω Χωρών, βοηθά τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και άλλων σοβαρών και οργανωμένων μορφών εγκλήματος.

Related posts

Σοβαρό πρόβλημα στο Δήμο Θεσσαλονίκης με 2 δημοτικούς συμβούλους με υψηλές θέσεις στο Δήμο. Διαγράφηκαν απο το κόμμα της Ν.Δ.

Δημήτρης Δημητριάδης

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ: Η Ε.Ε. είναι «ενωμένη απέναντι στην Τουρκία»

Δημήτρης Δημητριάδης

Διαβούλευση για το τουριστικό μέλλον της Θεσσαλονίκης

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy