ΔΙΕΘΝΗ

Ζευγάρι Νορβηγών στις ΗΠΑ κατέβασαν την Νορβηγική σημαία γιατί θεωρήθηκε απο πολλούς ότι είναι η ανεπίσημη σημαία του Αμερικανικού Νότου που θεωρείται ρατσιστική!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις συμβαίνουν στις ΗΠΑ. Οι ιδιοκτήτες ενός αμερικάνικου καταλύματος (μικρού ξενοδοχείου) αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν μια νορβηγική σημαία έξω από την επιχείρησή τους, αφού κατηγορούνται ότι προωθούν τον ρατσισμό από άτομα που νόμιζαν ότι ήταν η ομόσπονδη σημαία του Αμερικανικού Νότου.

Η σημαία της σκανδιναβικής χώρας είχε κρεμαστεί απέναντι από την αμερικανική σημαία έξω από τη σκανδιναβική επιχείρηση στο St. Johns του Μίσιγκαν. Η χειρονομία ήταν ένα αφιέρωμα των ιδιοκτητών στον παππού και δημιουργού της επιχείρησης, ο οποίος γεννήθηκε στη Νορβηγία και μετανάστευσε στις ΗΠΑ.

Οι ιδιοκτήτες είπαν ότι ποτέ δεν θα πίστευαν ότι κάποιος θα έκανε λάθος να μπερδέψει τη νορβηγική σημαία με μια άλλη σημαία και ειδικά αυτή του Αμερικάνικου Νότου.

Η σημαία του Αμερικάνικου Νότου θεωρείται ρατσιστική, ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα με την δολοφονία του Αφρομερικανού πολίτη και τις ογκώδεις διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ, καθώς και αποτελούσε την επίσημα σημαία των Νοτίων αλλά και χρησιμοποιείται σήμερα απο ρατσιστικές οργανώσεις.

Συγκέντρωση λευκών οπαδών των Νοτίων πολιτειών την δεκαετία του 1960

Να σημειωθεί ότι κατά τον Αμερικανικό εμφύλιο (1861 – 1865) όπου έχασαν την ζωή τους περισσότεροι απο 600.000 στρατιώτες και 500.000 άμαχοι, συγκρούστηκαν οι Βόρειες πολιτείες και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν με τις Νότιες πολιτείες κυρίως για οικονομικούς λόγους και για τον βαθμό ελέγχουν του Προέδρου των ΗΠΑ πάνω στις ομόσπονδες πολιτείες. Η δουλεία αποτέλεσε κύρια αιτία του εμφυλίου πολέμου, στενά συνδεδεμένη με τις ευρύτερες αντιθέσεις που παρατηρούνταν μεταξύ του Βορά και του Νότου της Αμερικής σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο Αμερικανικός Εμφύλιος πόλεμος 1961-1865
Δούλοι Αφροαμερικανοί σε φυτείες βαμβακιού στις Νότιες πολιτείες

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου, ο Λίνκολν επιχείρησε να κατανικήσει το Νότο και χρησιμοποίησε τη δουλεία σαν ένα ηθικό αντίβαρο ενός μακρόχρονου και πολύ αιματηρού αγώνα. Εκ του αποτελέσματος, θεωρείται ο πρόεδρος που διατήρησε τις ΗΠΑ και επέβαλε μια ισχυρότερη προεδρική θέση στην ομοσπονδιακή αυτή χώρα που σήμερα δρα πολύ περισσότερο σαν ενιαίο κράτος απ’ όσο το θέλησαν οι ιδρυτές του, το 1776.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ της εποχή τους Αμερικανικού Εμφυλίου Αβραάμ Λίνκολν

Related posts

Μεγάλες καταστροφές με 25 νεκρούς και 800 τραυματίες στην Σμύρνη απο τον Σεισμό

Δημήτρης Δημητριάδης

Συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος

Δημήτρης Δημητριάδης

Αυστρία – Στους 4 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί απο το μακελειό στην Βιέννη. Αθώα θύματα – περαστικοί και εργαζόμενοι. Νεκρός ο ένας απο τους τρομοκράτες ο οποίος χαρακτηρίστηκε απο τον Υπουργό εξωτερικών σαν ισλαμιστής τρομοκράτης

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy