Εκδηλώσεις

Ημερίδα με θέμα “Βιώσιμο Σχολείο, Βιώσιμο Κλίμα” στις 16/10/2019

Πιστεύοντας ότι η παιδεία και ο σεβασμός προς το περιβάλλον ξεκινά από την οικογένεια και το σχολείο, ο δήμος Παύλου Μελά επενδύει σταθερά τα τελευταία χρόνια στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Η περιβαλλοντική παιδεία και αγωγή των παιδιών αποτελεί βασική προϋπόθεση στα πλαίσια εξοικείωσης με όλο το φάσμα των περιβαλλοντικών θεωρήσεων και αντιλήψεων, για να μπορούν και τα ίδια αργότερα να προτείνουν ως ενεργοί πολίτες λύσεις για ζητήματα και προβλήματα που αφορούν στο τοπικό και παγκόσμιο περιβάλλον.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες δυναμικές κινήσεις, που μπορεί να αλλάξει την εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση αναπτύσσεται και η «περιβαλλοντική συνείδηση» και βέβαια ο ρόλος τον οποίο μπορεί να παίξει το σύγχρονο σχολείο.

Στα πλαίσια αυτά τα παιδιά ευαισθητοποιούνται ως προς το περιβάλλον, αποκτούν γνώσεις και ποικιλία εμπειριών, ώστε να κατανοηθεί το περιβάλλον στην ολότητά του, υιοθετούν στάσεις, αξίες και συναισθήματα ενδιαφέροντος προς το περιβάλλον, καθώς και κίνητρα για ενεργό συμμετοχή στη βελτίωση και στην προστασία του.

Ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού – Βερτίσκου, την Ένωση Γονέων Δήμου Παύλου Μελά και τους Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, στο πλαίσιο λειτουργίας του Τοπικού Θεματικού Περιβαλλοντικού Δικτύου “Σχολείο Ανοικτό στην Κοινωνία – Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά” διοργανώνουν

Ημερίδα με θέμα: ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΛΙΜΑ

– Απολογισμός των δράσεων του δικτύου για τη σχολική χρονιά 2018-2019

– Προβολή της δυναμικής του δικτύου και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Π.Ε.

με τα παρακάτω θέματα:

  1. Κλιματική αλλαγή και σεβασμός στους ελεύθερους δημόσιους χώρους
  2. Ανθρώπινες αξίες και κλιματική αλλαγή
  3. Οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου – Βιώσιμο Αειφόρο σχολείο

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, 12.00 – 14.00

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ”

3ος όροφος Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη

Related posts

Ο Θρύλος του Μ. Αλεξάνδρου ζωντανεύει στην 35η Philoxenia

Σταύρος Καρυπίδης

Τη νέα πτέρυγα του Εβραϊκού Μουσείου εγκαινίασε ο Π. Παυλόπουλος

Σταύρος Καρυπίδης

«Βαλίτσα και Παύλα StandUpShow» του Γιάννη Σερβετά

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy