ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστρία έκλεισε το τζαμί που επισκεπτόταν ο τρομοκράτης μετά από την επίθεση στη Βιέννη

Οι αυστριακές αρχές έκλεισαν ένα τζαμί και μια ισλαμική ένωση που συχνάζουν οι άνδρες που σκότωσαν τέσσερα άτομα σε τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η υπουργός Ένταξης Susanne Raab και ο υπουργός Εσωτερικών Karl Nehammer ανακοίνωσαν το κλείσιμο του Τζαμί Tewhid στη Βιέννη και του Συλλόγου Melit Ibrahim την Παρασκευή μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Ισλαμικής Κοινότητας Πίστης της Αυστρίας, Ümit Vural, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ. Η απόφαση ελήφθη όταν ένας 20χρονος υποστηρικτής της λεγόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκε στην αυστριακή πρωτεύουσα το βράδυ της Δευτέρας, σκοτώνοντας τέσσερις. Ο επιτιθέμενος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Το τζαμί Tewhid στη Βιέννη
Georg Hochmuth / AFP μέσω Getty Images

Τόνισε όμως ότι η κίνηση δεν πρέπει να θεωρηθεί επίθεση εναντίον του Ισλάμ ή των Μουσουλμάνων. «Ο στόχος της τρομοκρατίας είναι να οδηγήσουμε την κοινωνία μας – μεταξύ μουσουλμάνων και μη μουσουλμάνων», είπε.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών αναγνώρισε την αποτυχία των υπηρεσιών πληροφοριών πριν από την επίθεση, λέγοντας ότι «έγιναν απαράδεκτα λάθη». Η Αυστρία είχε ήδη παραδεχτεί ότι απέτυχε στην «επικοινωνία» της με τη Σλοβακική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία είχε ενημερώσει τους Αυστριακούς ότι ο ένοπλος είχε προσπαθήσει να αγοράσει πυρομαχικά εκεί. Την Παρασκευή, ο Νεχαμέρ είπε ότι αυτό το καλοκαίρι, ο άνδρας είχε έρθει σε επαφή με ανθρώπους που είχαν ήδη την επίβλεψη από το περιφερειακό γραφείο της Βιέννης της κύριας εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας, την Προστασία του Συντάγματος και την Αντιτρομοκρατία (LVT).

Ο επικεφαλής του LVT της Βιέννης τέθηκε τώρα σε αναστολή, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Gerhard Pürstl στη συνέντευξη Τύπου.

Related posts

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan

Δημήτρης Δημητριάδης

106 χρόνια πριν στις 28 Ιουλίου 1914 ξεκινά ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος

Δημήτρης Δημητριάδης

Τουρκική πρόκληση – «Η Ξάνθη κατοικείται κυρίως από Τούρκους». Ενοχλήθηκαν απο την παρουσία των Αμερικανικών M1A2 Abrams και την κοινή άσκηση με τους Έλληνες μαυροσκούφηδες.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy