Ελλάδα Πολιτική Πρώτο Θέμα

Η βουλή αποφάσισε να άρει την ασυλία της Βουλευτή κ. Κασιμάτη για τα πρωτοφανή σχόλια εναντίον των Αστυνομικών – Μπάτσοι – Γουρούνια – Δολοφόνοι

Έκπληκτη η Ελληνική κοινωνία διάβασε πριν μερικούς μήνες τα σχόλια της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασιμάτη η οποία σε ανάρτηση της αναφορικά με λάθος της δημόσιας τηλεόρασης που ανέφερε την Ντόνα Μπακογιάννη ως βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε: «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Η Ένωση Αστυνομικών με τοποθέτηση τους τότε ζήτησε απο την Βουλευτή να αποσύρει την έκφραση και να ζητήσει συγνώμη, αλλά αντίθετα η Βουλευτής επετέθηκε στους Αστυνομικούς χαρακτηρίζοντας πολιτικό της δικαίωμα να εκφράζεται με αυτό τον τρόπο και ότι μεταχειρίστηκε μια «στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στις νεότερες γενιές». Μάλιστα, η κυρία Κασιμάτη είχε δηλώσει έκπληκτη για την αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών, αφού όπως λέει χρησιμοποίησε τη φράση ως μέρος σκωπτικού σχολίου, «κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα». Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω δηλώσεων στελεχών του όχι μόνο την κάλυψε αλλά και την δικαιολόγησε.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή της μετά τον σάλο, «η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς».

Χθές όμως τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή. Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας της Νίνας Κασιμάτη α έπειτα από την υποβολή εγκλήσεως σε βάρος της από φυσικά πρόσωπα-αστυνομικούς για την επίμαχη φράση «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι». Από τους 187 βουλευτές που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν 100, κατά ψήφισαν 81 και 6 βουλευτές δήλωσαν παρών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να διαβιβαστεί η σημερινή της ομιλία, η δικογραφία και τα πρακτικά της συζήτησης που έχει προηγηθεί στην επιτροπή δεοντολογίας, στο Επιστημονικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφανθεί για την ορθή ερμηνεία του άρθρου 62 του Συντάγματος. Ειδικότερα, ζήτησε να αποφανθεί το Επιστημονικό Συμβούλιο αν είναι συνταγματικά επιτρεπτό να αίρεται ασυλία βουλευτή για τη δίωξή του, εξαιτίας διατύπωσης σχολίου στο πλαίσιο της πολιτικής του δραστηριότητας. «Το ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό, διασταυρώνεται με τη δημοκρατική αρχή, την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, την κοινοβουλευτική αρχή και την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα νομική θέση του βουλευτή», είπε η βουλευτής η οποία τόνισε επίσης ότι το σχόλιο της ήταν εντός της πολιτικής της δραστηριότητας και συνεπώς η έγκλησή της ασκήθηκε εξόχως καταχρηστικά.

Related posts

Κ. Ζέρβας «Έργο τέχνης η παρέμβαση στην Αγγελάκη»

Σταύρος Καρυπίδης

Κορωνοϊός. Συναγερμός για την Βόρεια Ελλάδα. Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου.

Δημήτρης Δημητριάδης

Ξεπέρασαν τις 5.000 οι επισκέπτες στην έκθεση “ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ”

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy