Βόρεια Ελλάδα Περιφερειακά Νέα

Η δομή, που βρίσκεται στην Ευκαρπία χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και Δημόσιας Υγείας Χρήστου Μήττα, καθώς και του Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρη Ασλανίδη.

Στόχος της «Παιδικής Ομπρέλας» είναι η ενίσχυση και βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Συγκεκριμένα, η δομή υποστηρίζει παιδιά έως 18 ετών, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, τα οποία δυσκολεύονται ή αδυνατούν να λάβουν υπηρεσίες, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την ψυχοσωματική τους ανάπτυξη, ενώ ο γονέας δύναται να λάβει κι αυτός συνεδρίες, κυρίως υπό τη μορφή συμβουλευτικής (όπως συμμετοχή σε ομάδες γονέων).
Πρόκειται για παιδιά με αναπηρία οποιασδήποτε μορφής (σωματική, ψυχική, νοητική, αισθητηριακή), παιδιά με προβλήματα εξάρτησης από ουσίες ή απεξαρτημένα παιδιά, ανήλικους με παραβατική συμπεριφορά, φυλακισμένους ή αποφυλακισμένους, παιδιά θύματα ενοοικογενειακής βίας, παιδιά θύματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, παιδιά που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, παιδιά οικονομικών μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο και παιδιά με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο Παύλου Μελά που κατόρθωσε ταχύτατα να υλοποιήσει μια τόσο σημαντική δομή υποστήριξης παιδιών με ειδικές ικανότητες απόρων οικογενειών, τα οποία χρειάζονται καθημερινή στήριξη, παιδιών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από όλους μας για αλληλεγγύη και έμπρακτη συμπαράσταση.
Οφείλουμε αυτά τα παιδιά να τα στηρίξουμε με όσα μέσα και δυνατότητες διαθέτουμε ως οργανωμένη Πολιτεία. Η ‘Παιδική Ομπρέλα’ είναι μια απόδειξη για το πώς οι απρόσωποι ευρωπαϊκοί πόροι μπορούν να μετατραπούν σε μετρήσιμο ουσιαστικό έργο για κάθε συμπολίτη μας σε κάθε γωνιά της Κεντρικής Μακεδονίας. Σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη για τη χώρα μας και όλο τον κόσμο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της αλληλεγγύης, ακριβώς επειδή αυτός ο τομέας βρίσκεται στον πυρήνα των πολιτικών μας προτεραιοτήτων. Οι ανάγκες των οικογενειών και των συμπολιτών μας που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού και τις επιπτώσεις της θα πολλαπλασιάζονται το επόμενο διάστημα και οφείλουμε όλοι μας να προχωρήσουμε σε έργα και δράσεις στήριξης των πολιτών, ιδιαίτερα εκείνων που είναι οι πιο ευάλωτοι κι ακόμη περισσότερο των παιδιών. Γι’ αυτό και η καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τους 38 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αποδεικνύεται κι από την ‘Παιδική Ομπρέλα’, μια ομπρέλα αγάπης για τα παιδιά, είναι εξαιρετικά σημαντική και φέρνει σπουδαία αποτελέσματα. Κανένα παιδί απροστάτευτο απέναντι σε οποιοδήποτε κίνδυνο».

Ο κ. Δεμουρτζίδης επισήμανε: «Ακόμα και σε αυτήν την περίοδο που οι αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας δοκιμάζονται, σε ότι αφορά στα παιδιά είναι απαγορευτικό να γίνονται εκπτώσεις. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει σημαντικότερη υποχρέωση από το να επενδύσεις και παράλληλα να προστατεύεις τα παιδιά σου. Και κυρίως αυτά τα παιδιά που για μια πλειάδα ιδιαίτερων λόγων, δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία με τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, που ενώ λόγω της πανδημίας τα πάντα κινούνται σε μια δική τους ταχύτητα, αυτή αντιλαμβάνεται σωστά το ρόλο της και όχι μόνο δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, αλλά ανιχνεύει συνεχώς τις ανάγκες των συμπολιτών μας, επιστρέφοντας πάντα με προτάσεις, σχέδιο και ουσιαστικές δράσεις για την καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής τους».

Η Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα» λειτουργεί επί της οδού Παύλου Μελά 4, στην Ευκαρπία από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7.00’ το πρωί μέχρι τις 20.00’.

Το προσωπικό που στελεχώνει τη δομή αποτελείται από επταμελή επιστημονική ομάδα, η οποία περιλαμβάνει ψυχολόγο, δυο λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτή, δάσκαλο με εξειδίκευση ειδικής αγωγής, διατροφολόγο – διαιτολόγο, φιλόλογο και μαθηματικό.
Στην «Παιδική Ομπρέλα» μπορούν να απευθύνονται φορείς, οργανώσεις ή σωματεία, τα οποία δραστηριοποιούνται με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή έχουν στους κόλπους τους άτομα χαρακτηρισμένα ως τέτοια, αλλά και μεμονωμένοι ωφελούμενοι, ενταγμένοι στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Related posts

Αυτοψία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην έναρξη των εργασιών συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Δημητριάδης

Ξεκάθαρος και επιθετικός ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, για την προκλητικότητα των Τούρκων αλλά και την αντιμετώπιση της τραγωδίας στο Μάτι με τους 102 νεκρούς απο την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δημήτρης Δημητριάδης

Διαδικτυακά εργαστήρια των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου “TeRRItoria” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο τη συν- δημιουργία του Σχεδίου Ισότητας των Φύλων

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy