Ελλάδα

Η Ελλάδα επιδιώκει την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Η Ελλάδα έχει καταστήσει την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές της.

Εν τω μεταξύ, το έργο για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο κτίριο βρίσκεται σε εξέλιξη, όταν ο Βρετανός Έλγιν αφαίρεσε τα γλυπτά στις αρχές του 19ου αιώνα, κάνοντας μεγάλες καταστροφές στο υπόλοιπο κτίριο.

Η κλοπή των μαρμάρων του Παρθενώνα αποτελεί την μαύρη σελίδα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, η οποία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες ξένους πολιτιστικούς θησαυρούς στο μουσείο του Λονδίνου κατά παράβαση κάθε διεθνούς κανόνα.

Related posts

Παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάσκεψη κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού

Δημήτρης Δημητριάδης

Έλενα Ράπτη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από την Σύνοδο κορυφής με ένα πακέτο 72 δις, πρωτοφανές σε μέγεθος για τη χώρα μας.

Στεφανία Ασπρίδου

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου S. Shoukry.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy