Ελλάδα ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η Ελλάδα και πάλι μόνη της, απέναντι σε όλους. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Σε πλήρη επιφυλακή την Τρίτη το βράδυ οι Ένοπλες δυνάμεις

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή την τουρκική NAYTEX, έκανε λόγο για «έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα», κρατώντας αποστάσεις ! Αν και η δήλωση ήταν ξεκάθαρη προς την Τουρκία, η έκφραση αμφισβητούμενα ύδατα μπορεί να ανοίξει την όρεξη της Τουρκίας. Η ελληνική κυβέρνηση και με το διάβημα στην Άγκυρα, διαμηνύει, πως η NAYTEX αφορά μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και θα αντιδράσει ανάλογα.

Η Ελλάδα δήλωσε την Τρίτη ότι δεν πρέπει να υπάρξει εναλλακτική λύση, αλλά κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Τουρκίας εάν η Άγκυρα δεν υποχωρήσει σε αμφισβητούμενες απόπειρες διερεύνησης φυσικών πόρων στη Μεσόγειο, αναφέρει το Reuters.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Μάικο Χάας, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, παρά τη δήλωση του έλληνα πρωθυπουργού ότι πλέον οι κυρώσεις προς την Τουρκία είναι αναπόφευκτες, ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα. Το θέμα της Τουρκίας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής δεν συζητήθηκε καν, ούτε αποφασίστηκε η επιβολή κυρώσεων, με τη σχετική λίστα να έχει παραπεμφθεί για παρουσίαση στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών, στις 27 Αυγούστου και σε ένα νέο, έκτακτο, Συμβούλιο Κορυφής, που πιθανόν να συνέλθει τέλος Σεπτεμβρίου, αν και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωση τους ομολόγους του.

Η Τουρκία έχοντας τεράστια εσωτερικά προβλήματα και λόγω οικονομικής ύφεσης απο το κτύπημα της πανδημίας και λόγω των επεμβάσεων σε διάφορα μέρη της περιοχής, επεμβάσεις που απαιτούν χρήματα, αλλά και πολλά προβλήματα στο εσωτερικό, βγάζει απο το συρτάρι διάφορα θέματα για να κατευθύνει την κοινή γνώμη σε αυτά και να μην ασχολείται ο λαός με τα καθημερινά προβλήματα. Η πτώση της φημοτικότητας του Ερτνογάν κτύπησε το καμπανάκι, ότι κάτι πρέπει να κάνουν για να ανεβάσουν πάλι την δημοτικότητα του.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να στηρίζεται στους συμμάχους της (Ε.Ε. – ΝΑΤΟ) καθώς τα περισσότερα κράτη, έχοντας οικοονμικά συμφέροντα κρατάνε ίσες αποστάσεις. Αυτό βέβαια πρέπει να γίνει κατανοητό και απο την αντιπολίτυεση και τις διάφορες περιθωριακές ομάδες που ουσιαστικά κατηγορούν εκτός απο την πολιτική της κυβέρνησης, την ίδια την Ελλάδα σαν να είναι ένα άλλο κράτος για επιθετική και εθνικιστική πολιτική!

Από πλευράς Ελλάδος έχει σημάνει συναγερμός (έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ως και ανακλήσεις αδειών στρατιωτικού προσωπικού) και την όλη κατάσταση παρακολουθούν συνεχώς επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ, ενώ από την πρώτη στιγμή υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα σε πλοία και προσωπικό, εξαιτίας των προκλητικών κινήσεων της Άγκυρας στο ΝΑ Αιγαίο καθώς και στο Λιβυκό Πέλαγος.

Related posts

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Karl Nehammer

Δημήτρης Δημητριάδης

Ανακοίνωση για τις προσλήψεις επικουρικών ιατρών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας

Δημήτρης Δημητριάδης

Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Αγροτικής Ανάπτυξης

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy