Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Η ζωή των ανθρώπων με Σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Σύνδρομο Down στις 21 Μαρτίου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, θα πραγματοποιήσουν Διαδικτυακή Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η ζωή των ανθρώπων με Σύνδρομο Down στην Ελλάδα», την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 στις 18:00. Στη διαδικτυακή δράση θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Τσιλφίδης Σταύρος καθώς και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλη του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, κ.ά.

Το σύνδρομο Down είναι η πιο συνηθισμένη χρωμοσωμική διαταραχή στους ανθρώπους. Αν και δεν υπάρχει ριζική θεραπεία για το σύνδρομο Down ωστόσο η ενημέρωση, η καθοδήγηση και στήριξη των γονέων που αποκτούν παιδί με σύνδρομο Down καθώς και η κοινωνική μέριμνα προκειμένου να δοθούν ευκαιρίες προσαρμοσμένες στις αναπτυξιακές και μαθησιακές ιδιαιτερότητες των ατόμων με σύνδρομο Down είναι τα δύο σημεία-κλειδιά για την ουσιαστική και αποτελεσματική ένταξή τους στην κοινωνία.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και φέτος συμπληρώνει τα 30 χρόνια λειτουργίας του. Αριθμεί 500 μέλη και εξυπηρετεί 90 άτομα σε καθημερινή βάση, με πρωινά και απογευματινά εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες.

Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη συλλογική ομάδα γονέων για άτομα με σύνδρομο Down στην Ελλάδα και είναι πιστοποιημένος φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας.

Μέσω αυτής της συνεργασίας επιδιώκεται η προαγωγή και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με Σύνδρομο Down σε όλους τους τομείς της ζωής.

Για να παρακολουθήσετε τη εκδήλωση ακολουθείστε τον σύνδεσμο:

https://zoom.us/j/91853265951?pwd=ZHJVZTRZYm9IVTZNOE1OYzk3bFBQUT09

Related posts

Εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Αντιπρόσωπο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα

Δημήτρης Δημητριάδης

Ψήφισμα – Ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου για τα 101 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Δημήτρης Δημητριάδης

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy