Αγροτικά

Η Καινοτομία στην Αγροδιατροφή

Την Τετάρτη, 30 Σεπ 2020, στις 14.00, το Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα οργανώνει δημόσια συζήτηση, με θέμα: Η Καινοτομία στην Αγροδιατροφή, στα πλαίσια της δραστηριότητας GR Bossible-Νεοφυής Επιχειρηματικότητα, όπως ενημέρωσε η κα Γεωργία Κωνσταντίνου.


Στην Μετά Κοροναϊό Εποχή (after Covit 19 Era), ο πρωτογενής τομέας καλείται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο εξασφαλίζοντας την ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ. Η πανδημία επέβαλε επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων όλων μας, κάθε πολίτη, της κοινωνίας, αλλά και της πολιτείας, ακόμα και της οικονομίας. Μετά την ζωή (υγεία), προέχει η τοπική διατροφική αυτάρκεια και ακολουθούν όλα τα άλλα οικονομικά κλπ.

Ένα καίριο ερώτημα είναι: Πώς μπορεί ο πρωτογενής τομέας, και τα εμπλεκόμενα στάδια παραγωγής τροφής, να συμβάλλουν συλλογικά στην βελτίωση της παραγωγικότητας της αγροδιατροφικής αλυσίδας, εξασφαλίζοντας την διατροφική ασφάλεια σε τοπικό επίπεδο κοινωνίας, αλλά και στο διατοπικό επίπεδο της παγκόσμιας οικονομίας?

Στο επίπεδο της παραγωγικότητας της γεωργίας (με την ευρεία έννοια του όρου) με στοιχεία του 2016 ένα στρέμμα γεωργικής γης «παράγει» 1.700€/στρ στην Ολλανδία, 1.290€/στρ στο Ισραήλ και 280€/στρ στην Ελλάδα (σελ 21, Στρατηγικός Σχεδιασμός Ελληνικής Γεωργίας, Δρ Φ. Βακάκης, Ιουν 2020).

Το περίφημο σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ που περιλαμβάνει ένα νέο μέσο ανάκαμψης, στο πλαίσιο του ανανεωμένου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, η βιολογική γεωργία & κτηνοτροφία, η ασφάλεια τροφίμων και η ανάπτυξη υπαίθρου είναι μερικά από τα θέματα που μπήκαν σε διαβούλευση από 22/7/2020 μέχρι 9/9/2020, και περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της διαβούλευσης σύντομα.

Related posts

Στην κορυφή των προτιμήσεων και φέτος η γαλοπούλα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Σταύρος Καρυπίδης

Με απόφαση Βορίδη παρατείνεται για ένα μήνα η προθεσμία υποβολής της ΕΑΕ 2020

Σταύρος Καρυπίδης

ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης: Εργαζόμαστε για τη διασφάλιση αξιοπρεπών τιμών στους παραγωγούς και καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy