Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Η Καλαμαριά ως τουριστικός προορισμός

Η Καλαμαριά βγαίνει μπροστά και είναι έτοιμη να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς. Εξάλλου είναι μια περιοχή με φυσική ομορφιά, χάρη στο παραλιακό της μέτωπο, που δίνει τη δυνατότητα στον Έλληνα και ξένο επισκέπτη να νιώθει ότι αγναντεύει τον Θερμαϊκό, αλλά και τον Όλυμπο απέναντι, μπροστά από μία «βεράντα».

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ταξιδιωτικό προορισμό, που έχει να προσφέρει πολλά και στο κομμάτι της γαστρονομίας. Ας μην ξεχνάμε ότι η Καλαμαριά δημιουργήθηκε από πρόσφυγες, οι οποίοι έφεραν τη δική τους κουζίνα, ποντιακή και μικρασιάτικη, λέγοντας μέσα από τις γεύσεις τις δικές τους ιστορίες.

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, είναι άλλα δύο δυνατά πεδία, στα οποία μπορεί να αναδειχθεί η Καλαμαριά, ενώ είναι ήδη γνωστή για τον τομέα της διασκέδασης.

Βλέποντας όλες αυτές τις προοπτικές, ο Δήμος αποφάσισε να συστήσει μία Επιτροπή Εξωστρέφειας και Τουρισμού, να αναθέσει το επιχειρησιακό σχέδιο της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Καλαμαριάς, για το 2021, στην Tourism Plus και να προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την Marketing Greece, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Τουρισμού και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών και τις συνέργειες.

«Είναι καιρός να βγούμε από την εσωστρέφεια και να δώσουμε στην Καλαμαριά τη θέση που της αξίζει ανάμεσα σε σπουδαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Το οραματιστήκαμε και θα το πετύχουμε» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Μεγάλο στοίχημα η επιλογή και διατύπωση του Brand name, που θα συνοδεύει την Καλαμαριά στους νέους ορίζοντες που ανοίγονται μπροστά της. Σ’ αυτό το κομμάτι, πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξουν οι ίδιοι οι δημότες, οι οποίοι μέσω ερωτηματολογίου θα βοηθήσουν στην δημιουργία του.

Δήμος Καλαμαριάς – Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο

Related posts

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου ενημερώνει τους γονείς των παιδιών από 5 έως 12 ετών, ότι και στα δύο Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) η κατάθεση των voucher συνεχίζεται για την εγγραφή των παιδιών τους

Δημήτρης Δημητριάδης

Τρωάδες του Ευριπίδη – Πρεμιέρα: Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη – Πέμπτη 20, Παρασκευή 21, Σάββατο 22 Αυγούστου

Δημήτρης Δημητριάδης

Επί ποδός για τον «Λέανδρο» ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy