Βόρεια Ελλάδα Θεσσαλονίκη Περιφερειακά Νέα

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης πρωτοστατεί στη δημιουργία ενός πρότυπου δικτύου αυτοδιοικητικών οχημάτων

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε στην εποχή του Κορονοϊού, η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με όλους τους Δήμους συνεχίζει να «τρέχει» τη Στρατηγική για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

Σημαντικά έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί ( όπως προμήθειες μέσων για την ενίσχυση των υπηρεσιών της πολιτικής προστασίας των Δήμων, δημόσιοι χώροι πρασίνου που άρχισαν να αποδίδονται στους πολίτες, κ.α ). Εξίσου σημαντικά έχουν δρομολογηθεί και αρχίζει η υλοποίησή τους (Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, Ευφυές Συστήμα Διαχείρισης Κυκλοφορίας και πολλά ακόμα έργα). Επιπλέον συνεχίζονται οι εντάξεις για κρίσιμα έργα. Σήμερα εντάχθηκε και το έργο του Δήμου Κορδελιού –Ευόσμου το οποίο αφορά τον εκσυγχρονισμό του στόλου του. Με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου υλοποιείται το σχέδιο της Στρατηγικής της Βιώσιμής Αστικής Ανάπτυξης για να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός πρότυπου δικτύου αυτοδιοικητικών οχημάτων.

Όταν το 2018 είχε βγει η πρόσκληση για τις καθαρές αστικές μεταφορές, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου δεν κατέστη δυνατόν να καταθέσει πρόταση, εάν και είχε δεσμευτεί συγκεκριμένο, σύμφωνα με την κατανομή που είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος.

Μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου προς τη Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος εγκρίθηκε ομόφωνα το αίτημα για την έκδοση πρόσκλησης αποκλειστικά για τον Δήμο στο ύψος της κατανομής που είχε εγκριθεί. Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.


Πλέον και ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου συμμετέχει στην προσπάθεια που γίνεται μέσω της Στρατηγικής ΒΑΑ να στηθεί στην Μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης ένα πρότυπο δίκτυο ηλεκτροκίνησης ‘αυτοδιοίκητικων’ οχημάτων (με σταθμούς φόρτισης διάσπαρτους στην περιοχή παρέμβασης και με ηλεκτρικά οχήματα ή νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας).

Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης πράξης είναι 324.136 ευρώ και το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια του νέου στόλου των πράσινων οχημάτων.

Η έγκριση της συγκεκριμένης πράξης αποδεικνύει αυτό που η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης πρεσβεύει ως Αστική αρχή και είναι ο συντονισμός στο πνεύμα της αγαστούς συνεργασίας και διέπει όλους τους συμμετέχοντες της ΣΒΑΑ.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου «μεταξύ των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης δεν υφίστανται σχέσεις ελέγχου και ιεραρχίας, αλλά συνεργασίας και συναλληλίας»

Related posts

Ο Κυριάκος στην Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες

Σταύρος Καρυπίδης

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις- 38 ανήλικα παιδιά αξίζουν τη ζεστασιά και την αγάπη μας»

Δημήτρης Δημητριάδης

Άσκηση δικηγόρων στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy