Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η πρόληψη σώζει ζωές! – Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής στο ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας-Χορτιάτη

«H πρόληψη σώζει ζωές». Αυτή είναι μια βασική αρχή του ΚΕΠ Υγείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, μιας δημοτικής δομής που σκοπό έχει την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε όλους τους δημότες.

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΠ Υγείας υλοποιεί πρόγραμμα του ΕΔΔΥΠΠΥ για την πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής με τη διενέργεια δωρεάν υπερηχογραφήματος κοιλιακής αορτής.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που είναι πάνω των 65 ετών, σε άτομα 55 ετών και άνω, αν υπάρχει ιστορικό σε πρώτου βαθμού συγγενή και σε νεαρότερα άτομα, αν υπάρχει ύποπτη κλινική εικόνα, όπως σφύζουσα μάζα στην κοιλιά.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί με τη συσκευή ασύρματου συστήματος υπερήχων C3 HD που θα παραχωρηθεί από το ΕΔΔΥΠΠΥ. Ο υπερηχογράφος καταγράφει τη ροή του αίματος αλλά και την ταχύτητα της. Έτσι μπορεί να ελέγξει το τμήμα της αορτής που βρίσκεται μέσα στην κοιλιά για ανεύρυσμα, απόφραξη ή διαχωρισμό.
Το πρόγραμμα θα γίνει στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου στον χώρο του ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας-Χορτιάτη που εδρεύει στο Πανόραμα επί της οδού Σχολείου 2α Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει ραντεβού από τις 22 Οκτωβρίου, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 2310-331093, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα τηρηθούν όλες οι απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον Covid-19.

Related posts

Σκληρή επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, προς την εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» η οποία ξεκίνησε, χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση, την κατασκευή πλευρικών διοδίων στο τμήμα Α/Κ Λαγκαδά.

Δημήτρης Δημητριάδης

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Στα δύσκολα οι Έλληνες γινόμαστε καλύτεροι”

Σταύρος Καρυπίδης

Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Στεφανία Ασπρίδου

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy