ΔΙΕΘΝΗ

Η Σουηδία καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε 150 χρόνια το πρώτο εξάμηνο του 2020

Η Σουηδία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε 150 χρόνια για το πρώτο εξάμηνο του 2020 , σύμφωνα με το επίσημο γραφείο στατιστικών της χώρας .

Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου του τρέχοντος έτους, καταγράφηκαν 51.405 θάνατοι – περισσότεροι από 6.500 θάνατοι (ή 15%) κατά την ίδια περίοδο το 2019.
Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός θανάτων στη Σουηδία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους από το 1869, όταν η χώρα επλήγη από λιμό και 55.431 άνθρωποι πέθαναν.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες, η Σουηδία δεν μπήκε σε καραντίνα όταν η πανδημία εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη στις αρχές της άνοιξης. Αντ ‘ αυτού, δόθηκε έμφαση στην προσωπική ευθύνη, με τα περισσότερα μπαρ, σχολεία, εστιατόρια να παραμένουν ανοιχτά.

Παρά την μοναδική αυτή προσέγγιση, μόνο το 7,3% των ανθρώπων στη Στοκχόλμη είχαν αναπτύξει τα αντισώματα που απαιτούνται για την καταπολέμηση της νόσου έως τα τέλη Απριλίου – πολύ κάτω από το 70-90% που απαιτείται για να εφαρμοσθεί η την ασυλία της αγέλης, δηλαδή την ανοσία του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού.

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου, ο αριθμός των νεκρών της κορανοϊού της χώρας ήταν πάνω από 4.500. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τώρα ανέρχεται στα 5.802.

Επίσης η αντιμετώπιση αυτή που έφερε πολλούς θανάτους και ειδικά στα κέντρα υγείας και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δεν έσωσε την Σουηδία απο την οικονομική κρίση, καθώς η παγκόσμια αγορά έχει σταματήσει να δουλεύει στους προηγούμενους ρυθμούς.

Related posts

Χαμός στις ΗΠΑ με την βόμβα του Προέδρου Τράμπ για αναβολή των εκλογών!

Δημήτρης Δημητριάδης

Οικοδόμηση μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία: Ισχυρότερη ετοιμότητα και αντιμετώπιση κρίσεων για την Ευρώπη

Δημήτρης Δημητριάδης

Υπουργείο Εξωτερικών – Η Τουρκία συνεχίζει να εκπληρώνει πιστά το ρόλο του ταραξία και του παράγοντα αστάθειας στην περιοχή.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy