ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία επικρίνει την απειλή κυρώσεων της ΕΕ για τη διαμάχη της Ανατολικής Μεσογείου. Ενοχλημένη με την ήπια μεν αλλά σταθερή απόφαση της Ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής να προστατέψει τα Ελληνικά και Κυπριακά σύνορα που είναι ταυτόχρονα και Ευρωπαϊκά.

Η Τουρκία απέρριψε την απειλή κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δραστηριότητες εξερεύνησης της ενέργειας στην επίμαχη Ανατολική Μεσόγειο. Οι ηγέτες της ΕΕ προειδοποίησαν νωρίς την Παρασκευή ότι θα μπορούσαν να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία εάν αποτύχει να σταματήσει αυτό που θεωρούν ως παράνομη γεώτρηση και έρευνα σε ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας.

«Η συνεχιζόμενη χρήση της γλώσσας των κυρώσεων δεν είναι εποικοδομητική», δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση την Παρασκευή. «Η ΕΕ πρέπει τώρα να καταλάβει ότι δεν θα φτάσει πουθενά με τέτοιο λόγο».

Related posts

Ο Λιάκος του ΣΥΡΙΖΑ ξανακτύπησε. Χαρακτήρισε προσβλητική για τους Μουσουλμάνους την πολιτική Μακρόν και ακροδεξιά.

Δημήτρης Δημητριάδης

Προειδοποίηση για «γενοκτονία» του Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινάν

Δημήτρης Δημητριάδης

Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης. – Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τον Λίβανο και την καταστροφή του λιμανιού της Βηρυτού είναι δεδομένο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy