ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία επικρίνει την απειλή κυρώσεων της ΕΕ για τη διαμάχη της Ανατολικής Μεσογείου. Ενοχλημένη με την ήπια μεν αλλά σταθερή απόφαση της Ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής να προστατέψει τα Ελληνικά και Κυπριακά σύνορα που είναι ταυτόχρονα και Ευρωπαϊκά.

Η Τουρκία απέρριψε την απειλή κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δραστηριότητες εξερεύνησης της ενέργειας στην επίμαχη Ανατολική Μεσόγειο. Οι ηγέτες της ΕΕ προειδοποίησαν νωρίς την Παρασκευή ότι θα μπορούσαν να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία εάν αποτύχει να σταματήσει αυτό που θεωρούν ως παράνομη γεώτρηση και έρευνα σε ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας.

«Η συνεχιζόμενη χρήση της γλώσσας των κυρώσεων δεν είναι εποικοδομητική», δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση την Παρασκευή. «Η ΕΕ πρέπει τώρα να καταλάβει ότι δεν θα φτάσει πουθενά με τέτοιο λόγο».

Related posts

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στη Γερμανία

Δημήτρης Δημητριάδης

Ελλάδα. Σε δύσκολο σταυροδρόμι η Ελλάδα, παρ’ όλες τις δειλές απόπειρες στήριξης της απο Ευρωπαίους και άλλα κράτη.

Δημήτρης Δημητριάδης

Η Huawei κατέκτησε την πρώτη θέση στα smartphone στον κόσμο το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τη Samsung για πρώτη φορά

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy