ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία κατηγορεί την Ολλανδική προσπάθεια να αναγνωρίσει τη σφαγή Αρμενίων ως γενοκτονία

Η Τουρκία έχει καταγγείλει έντονα την πρόταση του ολλανδικού κοινοβουλίου την Πέμπτη να αναγνωρίσει επίσημα τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 ως γενοκτονία.

Εκτιμάται ότι 1,5 εκατομμύριο πολίτες της Αρμενίας εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και δολοφονήθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ του 1915 και του 1917 κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Η Τουρκία πάντα αρνήθηκε ότι τα γεγονότα συνιστούν γενοκτονία.

Οι διαδηλωτές κρατούν πορτρέτα Αρμενίων διανοουμένων κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για να τιμήσουν την επέτειο των μαζικών δολοφονιών του 1915

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι βουλευτές κάλεσαν την ολλανδική κυβέρνηση να αναγνωρίσει επίσημα τις μαζικές δολοφονίες ως «γενοκτονία» και να χρησιμοποιηθεί η ορολογία.

Το 2018, οι Ολλανδοί νομοθέτες στην βουλή του κοινοβουλίου ψήφισαν συντριπτικά για να αναγνωρίσουν αυτήν την πράξη ως γενοκτονία.

Related posts

Βηρυτός: Πάνω από 100 οι νεκροί, χιλιάδες τραυματίες-Εξερράγησαν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου. Σοκαριστικές φωτογραφίες απο την καταστροφή!

Δημήτρης Δημητριάδης

Το Ισραήλ παίρνει την πλευρά της Ελλάδας σε θαλάσσιες αντιπαραθέσεις με την Τουρκία

Δημήτρης Δημητριάδης

Το βρετανικό δημόσιο χρέος ξεπερνά τα δύο τρισεκατομμύρια λίρες, που ισοδυναμεί με το 100,5% του ΑΕΠ για πρώτη φορά απο το 1961

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy