ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία ορκίζεται δυναμική απάντηση στη Γαλλία που απαγορεύει την τουρκική υπερεθνικιστική οργάνωση Gray Wolves (Γκρίζοι Λύκοι)

Η Τουρκία δεσμεύτηκε στις 4 Νοεμβρίου να ανταποδώσει «με τον πιο δυνατό τρόπο», αφού η Γαλλία ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε επίσημα την τουρκική υπερεθνικιστική οργάνωση, τους Γκρίζους Λύκους μετά από μια σειρά διαταραχών στη χώρα. Η ομάδα πρόσφατα έγινε διαβόητη για τη διοργάνωση πορειών «Hunt for Armenians» και για βανδαλισμό του μνημείου γενοκτονίας των Αρμενίων.

Με ανακοινώσεις οι Τούρκοι αναφέρουν: «Υπογραμμίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης των Τούρκων της Γαλλίας και ότι θα απαντήσουμε με τον πιο σθεναρό τρόπο σε αυτή την απόφαση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κίνημα αποκαλούμενο Γκρίζοι Λύκοι». Χαρακτήρισε μάλιστα «αποκύημα της φαντασίας» το κίνημα που διαλύθηκε από τη Γαλλία. Η διάλυση των «Γκρίζων Λύκων» είναι ένδειξη ότι «η γαλλική κυβέρνηση βρίσκεται πλέον εντελώς υπό τον έλεγχο αρμενικών κύκλων επιρροής», ανέφερε ακόμη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.

Για «δηλώσεις βίας, ακόμη και μίσους» κατήγγειλε την Πέμπτη ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών τον Ταγίπ Ερντογάν, μετά την απάντηση – σε έντονο ύφος – της Άγκυρας για τη διάλυση της οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων» στη Γαλλία.

Μάλιστα, ο Ζαν-Ιβ Λεντριάν επικαλέστηκε εκ νέου το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων. «Υπάρχουν τώρα δηλώσεις βίας, ακόμη και μίσους, που γίνονται τακτικά από τον πρόεδρο Ερντογάν και οι οποίες είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Europe 1, ενώ οι διμερείς εντάσεις εξακολουθούν να αυξάνονται ανάμεσα σε Παρίσι και Άγκυρα.

Related posts

Νέα μετάλλαξη του COVID-19. Όλο και περισσότερες χώρες απαγορεύουν τα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Η Ελλάδα και η Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία για θαλάσσια σύνορα την Πέμπτη, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με την Τουρκία σχετικά με τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: ​​Οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο»

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy