ΔΙΕΘΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Huawei κατέκτησε την πρώτη θέση στα smartphone στον κόσμο το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τη Samsung για πρώτη φορά

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας διέθεσε 55,8 εκατομμύρια τηλέφωνα τους προηγούμενους τρεις μήνες, ξεπερνώντας την αντίπαλη Samsung, η οποία διέθεσε στην αγορά 53,7 εκατομμύρια, συσκευές σύμφωνα με την έκθεση Canalys.

“Η πρώτη θέση είναι πολύ σημαντική για τη Huawei”, δήλωσε ο αναλυτής Mo Jia, της Canalys της εταιρείας ερευνών που δημοσιοποίησε την έρευνα.

Η μακρόχρονη εκστρατεία πίεσης των ΗΠΑ εναντίον της Huawei έχει θέσει σε κίνδυνο την παγκόσμια επιχείρηση της εταιρείας που εδρεύει στο Shenzhen. Η Huawei υπέστη ακόμη ετήσια μείωση στις αποστολές smartphone κατά 5%. Αλλά η Samsung ήταν πολύ μεγαλύτερη στο 30%, σύμφωνα με τους Canalys.

Η εταιρεία έρευνας αγοράς δήλωσε ότι η νίκη της Huawei έναντι της Samsung δεν θα είχε συμβεί χωρίς το Covid-19. Η εταιρεία μπόρεσε να επωφεληθεί από την οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα, όπου η Huawei πωλεί τώρα πάνω από το 70% των smartphone της. Η Samsung έχει πολύ μικρή παρουσία στην Κίνα.

Η παγκόσμια επιχείρηση εξοπλισμού smartphone και τηλεπικοινωνιών της Huawei συνεχίζει να υποφέρει από τις κυρώσεις των ΗΠΑ που έκοψαν την εταιρεία από τις βασικές αμερικανικές τεχνολογίες και τις προμήθειες.

Χωρίς πρόσβαση σε δημοφιλείς εφαρμογές Google όπως το YouTube, τους χάρτες και το Gmail, τα τελευταία smartphone της Huawei είναι πολύ λιγότερο ελκυστικά για τους διεθνείς αγοραστές παρόλο που έχει αναπτύξει δική της σουίτα εφαρμογών. Αυτό θα κάνει πολύ δύσκολο για την Huawei να διατηρήσει την παγκόσμια Νο 1 θέση.

Θα είναι δύσκολο για τη Huawei να διατηρήσει το προβάδισμά της μακροπρόθεσμα. Οι κύριοι συνεργάτες της σε βασικές περιοχές, όπως η Ευρώπη, είναι όλο και περισσότερο επιφυλακτικοί όσον αφορά τη χρήση συσκευών Huawei. Η δύναμη απο τις πωλήσεις μόνο στην Κίνα δεν θα είναι αρκετή για να διατηρήσει την Huawei στην κορυφή μόλις η παγκόσμια οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει.

Η επιχείρησή μας έχει επιδείξει εξαιρετική ανθεκτικότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δήλωσε η εκπρόσωπος της Huawei, Evita Cao. Η Cao δεν απάντησε όμως σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς η εταιρεία μπορεί να διατηρήσει το προβάδισμά της στο μέλλον.

Related posts

Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε από τις Βρυξέλλες με ένα πακέτο άνω των 70 δισεκατομμυρίων ευρώ

Δημήτρης Δημητριάδης

Καμιά αυταπάτη. Ο Ερντογάν δεν εγκατέλειψε το σχέδιό του να στραγγαλίσει το Καστελόριζο ακόμη και με ναυτικό αποκλεισμό

Δημήτρης Δημητριάδης

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy