ΔΙΕΘΝΗ Οικονομία

θετικός στον Covid – 19 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ …… κατέρρευσαν χρηματιστήρια, πετρέλαιο … ενώ ενισχύθηκε ελαφρά ο χρυσός!

Τελικά η παγκόσμια οικονομία θα έπρεπε να βρει άλλον ορισμό για να αυτοπροσδιοριστεί! Γιατί η πορεία της αποδεικνύεται ότι δεν έχει σχέση αμιγώς με τα οικονομικά αλλά με πλήθος παραγόντων. Ένας απο αυτούς είναι και η μόλυνση του Προέδρου Τράμπ απο τον ιό.

Απώλειες 2,8% για το αμερικανικό αργό, στα 37,64 δολάρια ανά βαρέλι –κατά 2,6% υποχωρεί το μπρεντ, στα 39,84 δολάρια. Μικρή άνοδος για τον χρυσό (+0,2%), στα 1.919,70 δολάρια/ουγκιά. Το αμερικανικό αργό ετοιμάζεται για πτώση άνω του 5% αυτή την εβδομάδα, ενώ το μπρεντ παίρνει τον δρόμο για απώλειες μεγαλύτερες από 4%, δεύτερη εβδομάδα που βρίσκονται στο κόκκινο και οι δύο δείκτες.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei μειώθηκε κατά 0,67% ενώ ο ευρύτερος Topix έχασε 1%.

Σημαντική πτώση κατέγραψαν και οι ευρωπαϊκές μετοχές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,0% στις 10:04 ώρα Ελλάδας. Ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησαν κατά 1,3% ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 1,0%.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,2%, το Λονδίνο χάνει 0,9%, το Παρίσι 1,1%.

Related posts

Σταύρος Κωνσταντάς: Τα επιτεύγματα της Εθνικής Ασφαλιστικής των τελευταίων ετών δίνουν κύρος και αξιοπρέπεια στο αναπτυξιακό όραμά μας

Σταύρος Καρυπίδης

Φονικές αντιπαραθέσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαιτζάν. Η Τουρκία δηλώνει την στήριξη της στους Αζέρους.

Δημήτρης Δημητριάδης

Δραματικά στοιχεία για τον Τουρισμό στην Ελλάδα σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy