Εκδηλώσεις

Θρακιώτης από τη Ν. Βύσσα ο χορευτής και χορογράφος που μας καλεί στο φεστιβάλ χορών Ανατολής

Με κεντρικό άξονα την ανατολίτικη  κι αραβική κουλτούρα και λαογραφία φιλοξενείται στην Θεσσαλονίκη το 7ο LDB φεστιβάλ, από 17-20 Οκτωβρίου όπου δίνουν το παρόν τους χορεύτριες της κοιλιάς από τουλάχιστον 30 χώρες.

Η συμμετοχή κάνει όλη την διοργάνωση ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αφού το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει χοροθεατρικές παραστάσεις με κεντρικό άξονα την ανατολίτικη-αραβική κουλτούρα και λαογραφία, ημερήσια σεμινάρια, bazaar καθώς και διεθνή διαγωνισμό χορού. Τιμώμενο πρόσωπο, ειδική καλεσμένη για πρώτη φορά στην Ελλάδα η σταρ του Λιβάνου, Elissar. Το κοινό μπορεί να συμμετέχει ερχόμενο στο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305-307 Θεσσαλονίκη) όπου φιλοξενείται το φεστιβάλ χάρις στις  άοκνες προσπάθειες των χορευτών και χορογράφων ανατολίτικων χορών  Νικόλα Καζάκου και Λίας Βέρρα. Ο κ. Καζάκος αξίζει να σημειωθεί ότι κατάγεται από τη Νέα Βύσσα Εβρου. 

H GEST ELISSAR από το Λίβανο

ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΑΣ

Η είσοδοςείναι15€ για τις παραστάσεις στις 19 και 20/10 και στα 12€ για τις 18/10. (Την Πέμπτη η είσοδος είναι δωρεάν, στο πάρτι γνωριμίας με τους διεθνείς καλλιτέχνες). Εισιτήριο για το διαγωνισμό χορού: 10 € Παιδικό εισιτήριο 8€. Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: ldbfestival@gmail.com.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ καταξιωμένοι δάσκαλοι  του ανατολίτικου χορού από διάφορες χώρες θα διδάξουν τα μυστικά της τέχνης τους, τα διαφορετικά είδη και στιλ σε σεμινάρια στα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή  επαγγελματίες και ερασιτέχνιδες χορεύτριες από την Ελλάδα, και το εξωτερικό. Το φεστιβάλ είναι πρόθεση των διοργανωτών να αποτελέσει θεσμό.

Related posts

Την Παρασκευή ξενάγηση δημοσιογράφων και το Σάββατο εγκαίνια για την έκθεση “Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη”

Σταύρος Καρυπίδης

2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ ΑΠΟ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Στεφανία Ασπρίδου

«Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940» – Δήμος Θερμαϊκού

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy