Ελλάδα

Θύελλα αντιδράσεων από δικαστές μετά την ανακοίνωση για τον Κουφοντίνα – Τι απαντά ο Πρόεδρος της Ένωσης

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία καλούσε, μεταξύ άλλων, την Πολιτεία να αναθεωρήσει την στάση της απέναντι στον απεργό πείνας, αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι επιστολή παραίτησης από μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) απέστειλε την Παρασκευή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, εκφράζοντας έτσι την έντονη δυσαρέσκειά του για την ανακοίνωση της ΕΔΕ. Ο κ. Ντογιάκος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι “έγινε ευθεία και σαφής παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου”.

Την ίδια ώρα, σε επιστολή του ο Πρόεδρος Εφετών Γιώργος Παπαγεωργίου αναφέρει πως “αρνούμαι να συμμετέχω σε μια ένωση που οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της με εκθέτουν ως μέλος της συλλογικότητας και δεν σέβονται το καταστατικό της”. Ο κ. Παπαγεωργίου ζητά την παραίτηση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, και θεωρεί ότι η συγκεκριμένη δεν θεμελιώνεται σε καμία παράγραφο του καταστατικού της Ένωσης και εκθέτει τα μέλη της. “Περίμενα μέχρι σήμερα μια λέξη σας , όχι αυτή της συγνώμης , αλλά εσείς παραμένετε κουφοί στην έκρηξη που μόνοι σας δημιουργήσατε. Σας ζητώ να φύγετε πριν κάνετε και άλλη ζημία στην Ένωση” αναφέρει χαρακτηριστικά.

πηγή:

Related posts

Πώς ένα ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis

Δημήτρης Δημητριάδης

106 Χρόνια από την γενοκτονία των Αρμενίων. Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε από τις ΗΠΑ. Παγωμάρα και σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία.

Δημήτρης Δημητριάδης

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: Δεν τους άρεσε τους Τούρκους.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy