Θεσσαλονίκη Πρώτο Θέμα

Θ. Καράογλου: “Ατενίζουμε το μέλλον με σεβασμό στην Ιστορική μνήμη”

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου, στην κεντρική πλατεία του Μελισσοχωρίου, για να τιμήσει την 107η επέτειο της τριήμερης μάχης Λαχανά-Κιλκίς.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όσων έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο και τον Πανηγυρικό της Ημέρας, ο κ. Καράογλου κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα Ταγματάρχη (ΠΖ) Αντώνη Κουτήφαρη που έχασε τη ζωή του στο πεδίο της μάχης και η οποία βρίσκεται στο χώρο όπου στις 19 Ιουνίου 1913 είχε εγκατασταθεί το Στρατηγείο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναφερόμενος στην επέτειο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε πως: “Η εποποιία του Ελληνικού Στρατού στο Β’ Βαλκανικό Πόλεμο σηματοδότησε την οριστική απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Τιμούμε τους ήρωες που “έπεσαν” υπέρ πατρίδος, όπως ο Ταγματάρχης (ΠΖ) Αντώνιος Κουτήφαρης, η προτομή του οποίου κοσμεί την κεντρική πλατεία Μελισσοχωρίου. Τιμούμε την ιστορία, την εθνική κληρονομιά και τους ένδοξους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας για να φυσήξει ο άνεμος της ελευθερίας στη Βόρεια Ελλάδα. Ατενίζουμε το μέλλον με σεβασμό στην ιστορική μνήμη”.

Related posts

Αυτοί είναι οι άριστοι μαθητές που βράβευσε η Eurobank στην Θεσσαλονίκη

Σταύρος Καρυπίδης

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων αποκτά ο δήμος Χαλκηδόνος – Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το “Φιλόδημος ΙΙ”

Δημήτρης Δημητριάδης

14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Ναι στην πρόληψη, ναι στη ζωή!

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy