Θεσσαλονίκη Πρώτο Θέμα

Θ. Καράογλου: «Ο ποντιακός Ελληνισμός είναι η Ελλάδα»

«Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι η Ελλάδα» επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, χαιρετίζοντας το 15ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Πυλαίας.

«Δεν έχει σημασία η καταγωγή του καθενός. Εκείνο που προέχει είναι να κρατήσουμε αδάμαστο το εθνικό μας φρόνημα και να ποτίσουμε τις ρίζες του ελληνισμού με το νερό της εθνικής αυτογνωσίας» πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, συμπληρώνοντας πως η «πληγή» της ποντιακής γενοκτονίας στο σώμα του ελληνισμού δεν πρόκειται να κλείσει μέχρι την ημέρα της τελικής δικαίωσης. «Ιερή μας υποχρέωση είναι να κρατούμε αναμμένο το κερί της ιστορικής μνήμης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη σημασία του Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) έκανε ειδική αναφορά στο ηχηρό μήνυμα που στέλνει η μαζική και δυναμική συμμετοχή των ποντιακών συλλόγων, ότι παρά τις δυσκολίες το Έθνος μας έχει τις ικανότητες να τις ξεπερνά και να δημιουργεί ελπιδοφόρο μέλλον.

«Όσοι βρίσκεστε σε αυτόν το χώρο, αλλά και όσοι συμμετέχουν νοητά, είστε γνήσιοι εκφραστές του ποντιακού ελληνισμού. Χάρη στην πρωτοβουλία σας αποδεικνύετε στην πράξη ότι παρά τις μνήμες της προσφυγιάς και του ξεριζωμού, ο “Πόντος εν άστρον φωτεινόν” και δύναμη δημιουργίας, ανάπτυξης, μα και προόδου» τόνισε στον επίλογο του σύντομου χαιρετισμού του ο κ. Καράογλου.

Related posts

Η Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια της δημοσιογράφου Kita van Slooten

Σταύρος Καρυπίδης

Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Όλα όσα πλήγωσαν την πόλη θα αλλάξουν – το αυτονόητο είναι επαναστατικό»

Σταύρος Καρυπίδης

Οι προτάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy