Αυτοδιοίκηση

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Εμπιστευόμαστε και στηρίζουμε τις Ελληνικές Επιχειρηματικές Δράσεις»

Τους βασικούς άξονες που θα βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να κερδίσει το εθνικό στοίχημα της προσέλκυσης επενδύσεων, της τόνωσης των δεικτών ανταγωνιστικότητας και της αύξησης της παραγωγικότητας παρουσίασε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 4ου Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Στην ομιλία του ο κ. Καράογλου τόνισε πως η κυβέρνηση εμπιστεύεται τις ελληνικές επιχειρηματικές δυνάμεις και έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να τις υποστηρίξει.

Η βαθμιαία αλλαγή του φορολογικού συστήματος, οι φοροαπαλλαγές, οι ριζικές μεταβολές στο ασφαλιστικό σύστημα, η υποστήριξη της καινοτομίας, η δημιουργία κινήτρων για την απασχόληση εξειδικευμένου προσωπικού και η αποτροπή του φαινομένου του brain drain αποτελούν βασικές μας πολιτικές, οι οποίες υλοποιούνται με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας” εξήγησε.

Πρόσθεσε δε ότι η αντιστοιχία λόγων-πράξεων σε επίπεδο παραγόμενου κυβερνητικού έργου συμβάλλει καθοριστικά στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική κυβέρνηση, τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και ευρωπαίων εταίρων.

Αυτή η εμπιστοσύνη επιβεβαιώνεται και από τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από διεθνείς επενδυτικούς οίκους αξιολόγησης. Κυρίως, όμως, από το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την ανάληψη πρωτοβουλιών στην ενδοχώρα. Η ανάκτηση εμπιστοσύνης προς την ελληνική πολιτεία, όπως εκφράζεται από τη διακυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι αναγκαία προϋπόθεση και για τον εγχώριο επενδυτικό κόσμο”  σημείωσε ο κ. Καράογλου.

Ακολούθως έκανε ειδική αναφορά στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο που υπέγραψε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα το βράδυ των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Όπως εξήγησε: “Κεντρικός άξονας αυτού του συμβολαίου είναι ο σεβασμός της επιχειρηματικότητας στις εργασιακές σχέσεις και η ενδυνάμωση των κοινωνικά αδυνάτων με στόχο την επανένταξη τους ως νέα αγοραστική δύναμη. Το κοινωνικό συμβόλαιο για το οποίο σας μιλώ είναι μια πρόκληση, μια αναγκαιότητα, η οποία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους“.

Σχετικά με τη Μακεδονία και τη Θράκη, ο κ. Καράογλου ανέφερε πως η Βόρεια Ελλάδα είναι η “πύλη” που οδηγεί στη Βαλκανική ενδοχώρα και τη Ν.Α. Ευρώπη. “Μπροστά μας ανοίγεται μια τεράστια αγορά η οποία μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί σε δυναμικό “πελάτη” για το καινοτόμο και ποιοτικό ελληνικό προϊόν, το οποίο σε συνδυασμό με την ελληνική επιχειρηματικότητα, το ελληνικό δαιμόνιο και την πλούσια εμπορική δραστηριότητα, μπορούν να εκτινάξουν την ελληνική οικονομία”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).    

Related posts

Στην Καλαμαριά καθαρίζονται τα φρεάτια και συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων

Δημήτρης Δημητριάδης

Επίσκεψη του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Στράτου Σιμόπουλου στο Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Δημήτρης Δημητριάδης

Δύο νέα εξεταστήρια για τον κορωνοϊό στο πλαίσιο συνεργασίας Δήμου Θεσσαλονίκης και ΕΟΔΥ

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy