Βόρεια Ελλάδα

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ-Ρ. ΠΛΕΒΝΕΛΙΕΦ: Ελλάδα και Βουλγαρία πρότυπο αγαστής συνεργασίας στη Ν.Α. Ευρώπη

Τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κ. Ρόζεν Πλεβνελίεφ, “έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας” όπως τον αποκάλεσε, υποδέχθηκε σήμερα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Το ενδιαφέρον της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Πρόδρομος Μαυρόπουλος, επικεντρώθηκε στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, στην ανάπτυξη κοινών δράσεων στους τομείς της εκπαίδευσης, της παιδείας και του τουρισμού, καθώς και στην αναγκαιότητα η Ελλάδα και η Βουλγαρία να συνεχίσουν να αποτελούν πρότυπο αγαστής συνεργασίας και παράγοντες σταθερότητας στη Ν.Α. Ευρώπη.

Με την ευκαιρία της υπογραφής του Καταστατικού για την ίδρυση της ΕΑΝΕΠ, που αναλαμβάνει την υλοποίηση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς “Thess Intec”, ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα ελληνική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Σόφια και το Τεχνολογικό Πάρκο που ήδη λειτουργεί στη Βουλγαρική πρωτεύουσα, προκειμένου να διερευνηθούν τρόποι συνεργασίας.

Εκτενής αναφορά έγινε ακόμη στην ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ των δυο χωρών, με τον κ. Πλεβνελίεφ να εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο εγχείρημα που στηρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) για την καθιέρωση της Ουρανούπολης Χαλκιδικής σε Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό.

Μάλιστα, οι κύριοι Καράογλου και Πλεβνελίεφ συμφώνησαν ότι τουρισμός και πολιτισμός λειτουργούν ως “γέφυρες φιλίας” μεταξύ των λαών, οι οποίες εφόσον συνδυαστούν αρμονικά παράγουν οικονομική ανάπτυξη.

Related posts

Η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δέχθηκε επίθεση Τούρκων χάκερς

Δημήτρης Δημητριάδης

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: Η Κυβέρνηση δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την Πτολεμαΐδα

Δημήτρης Δημητριάδης

Κ. Μάλαμα: Η Θεσσαλονίκη δεν αποτελεί μία εσωστρεφή αστική πύκνωση, αλλά έναν ευρύ χώρο που αλληλεπιδρά με όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy