Βόρεια Ελλάδα Εκδηλώσεις Θεσσαλονίκη Ιστορικά Πρώτο Θέμα

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “υπόδειγμα ηρωισμού ο ναύαρχος Βότσης”

«Υπόδειγμα ηρωισμού» χαρακτήρισε τον Ναύαρχο Βότση, ο οποίος κατά τον πρώτο Βαλκανικό πόλεμο στις 18 Οκτωβρίου 1912 ανατίναξε με τορπίλες το τουρκικό πολεμικό «Φετχί Μπουλέντ» που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, μετά το τέλος των εκδηλώσεων «Βότσεια 2020», που διοργάνωσε το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καράογλου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ναυάρχου Βότση που βρίσκεται δίπλα στο Λευκό Πύργο και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του.
Αμέσως μετά ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) σημείωσε πως «στους ήρωες αρμόζει να τιμούνται, γι’ αυτό και σήμερα αποδίδουμε φόρο μνήμης στον άνδρα που με τη δράση του υπήρξε υπόδειγμα ηρωισμού.

Το παράδειγμά του εμπνέει στο διηνεκές, ιδίως σε περιόδους εθνικής επαγρύπνησης, όπως αυτή που βιώνουμε. Το πάθος του Ναυάρχου Βότση για την ελευθερία αποτελεί οδηγό για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων».

Related posts

Δημαρχείο: Συνεδρίαση του Συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου

Σταύρος Καρυπίδης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-49 του ΟΑΕΔ, για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-49 άτομα.

Δημήτρης Δημητριάδης

Μακροχρόνια άνεργοι. Οι μόνοι που έμειναν έξω απο κάθε βοήθημα και βρίσκονται στο έλεος της εξαθλίωσης

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy