ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελλάδα Πολιτική

Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά η Ελληνική εξωτερική πολιτική διπλωματία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Η εμφάνιση του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια ήταν ομολογουμένως εξαιρετική. Δυσαρέστησε πολλούς, μερικά Ευρωπαϊκά Κράτη που έχουν οικονομικά συμφέροντα και κάνουν τα στραβά μάτια στις οθωμανικές βλέψεις της Τουρκίας, την εγχώρια διεθνιστική πολιτική μερικών κομμάτων που αδυνατούν να αντιληφθούν τις σύγχρονες εξελίξεις εγκλωβισμένα σε πολιτικές φιλοσοφίες του προηγούμενου αιώνα, μια δημοσιογραφική ελίτ που γράφει και υποστηρίζει θέσεις με την λογική όπου φυσάει ο άνεμος, γνωρίζοντας ότι την επομένη κανείς δεν θα θυμάται τα άρθρα τους.

Ο Ελληνικός λαός κουρασμένος και απογοητευμένος από την μακροχρόνια οικονομική κρίση, τις κούφιες υποσχέσεις, αντιλαμβάνεται σιγά – σιγά, ότι κανείς δεν σου χαρίζει τίποτε και κανείς δεν θα σε στηρίξει εάν δεν έχει συμφέροντα. α κράτη είναι κυνικοί οργανισμοί και νοιάζονται μόνο για την ισχύ. Το μόνο αφήγημα ενός αξιόπιστου και σοβαρού κράτους, είναι η ισχύς. Μια ισχύς που πηγάζει από την οικονομία, τις ένοπλες δυνάμεις, την αξιόπιστη διπλωματία και το Εθνικό όραμα.

Δεν είναι δυνατόν πολιτικά κόμματα, φράξιες, περιθωριακές ομάδες, μικρές μειοψηφίες να καθορίζουν το μέλλον του Έθνους. Σε κάθε σοβαρό κράτος τις μεγάλες αποφάσεις τις παίρνουν ομαδικά και πολλές φορές με δημοψήφισμα.

Πολλά κράτη κάνουν δεύτερες σκέψεις για την Ελλάδα όταν βλέπουν πως την ώρα που ζητάμε υποστήριξη από αυτές και συνεργαζόμαστε σε επίπεδο άμυνας, να υπάρχουν φωνές στην Ελλάδα που μιλούν για επίλυση των διμερών ζητημάτων μας με την Τουρκία με βάση την όποια λύση ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια οι Τούρκοι το μόνο που δεν έχουν κάνει είναι και τυπικά, να μας κηρύξουν τον πόλεμο.

Ο κώδικας ηθικής των διεθνών σχέσεων είναι ο εξής: Ο ισχυρός είτε αποφεύγει τον αδύναμο, ή τον καταπίνει.

Η χώρα μας έδειξε μια ρεαλιστική αυτοπεποίθηση και μια διάθεση να αποτινάξει το φοβικό σύνδρομο που τη διακατέχει μετά το 1996 και τα Ίμια. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν φωνές στην Ελλάδα και να θεωρούν όπως οι Γερμανοί, ότι έπρεπε να πάει ο Υπουργός Εξωτερικών στην Τουρκία να ακούει τις ανεκδιήγητες θέσεις τους και να συμφωνεί για χάρη του διαλόγου.

Σε τελική ανάλυση τουλάχιστον οι σύμμαχοί μας πείστηκαν ότι η Ελλάδα μέσα σε ένα περιφερειακό περιβάλλον αστάθειας, δεν φοβάται να παρουσιάσει με εύσχημο και συνάμα θαρραλέο τρόπο τις θέσεις της. Η ορθή αντίδραση του Δένδια δείχνει ότι πρέπει να αλλάξει σελίδα η ελληνική εξωτερική πολιτική για την Τουρκία.

Πηγές και στοιχεία από τα άρθρα του Αλέξανδρου Δρίβα στην εφημερίδα Hellas Journal

Related posts

Θύελλα αντιδράσεων από δικαστές μετά την ανακοίνωση για τον Κουφοντίνα – Τι απαντά ο Πρόεδρος της Ένωσης

Δημήτρης Δημητριάδης

Παρέμβαση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο «Thessaloniki Summit 2020»

Δημήτρης Δημητριάδης

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασε και προσπαθεί να δέσει το μεταγωγικό ENDURANCE των ΗΠΑ μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy