Περιφερειακά Νέα

Καθαρισμός παραλίας και βυθού στην πλαζ Αρετσούς

Υποβρύχιος καθαρισμός από τα απόβλητα του βυθού, θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Καλαμαριάς, την Παρασκευή 10 Ιουλίου τις ώρες από τις 9 έως τις 11 το πρωί,.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο δυτών- μέλη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «I sea», στο πλαίσιο του προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, «Προσφέρω», θα επιχειρήσουν για ένα δίωρο, υποβρύχιο καθαρισμό από τα απόβλητα του βυθού, στο θαλάσσιο χώρο της Αρετσούς, από το λιμανάκι που δένουν τις βάρκες τους οι ψαράδες μέχρι το Λούνα παρκ .

Στόχος είναι να απομακρυνθούν από το βυθό, όσο το δυνατόν μεγαλύτερος όγκος στερεών απορριμμάτων και τυχόν αντικειμένων, τα οποία μπορεί και να έχουν προσαρμοστεί με τα χρόνια στο βυθό της θάλασσας.

Παράλληλα την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες, εθελοντές πολίτες, ευαισθητοποιημένοι στην προστασία του περιβάλλοντος, θα καθαρίσουν από ξηράς την ακτή, στον ίδιο χώρο, με σκοπό να αλλάξει η συνολική εικόνα της περιοχής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η ομάδα της ίδιας Οργάνωσης «I sea», στο πρόσφατο παρελθόν, καθάρισαν το βυθό στο θαλάσσιο χώρο από την μαρίνα της Αρετσούς και προς την Κρήνη, αφυπνίζοντας έτσι την περιβαλλοντική συνείδηση που όλοι οι πολίτες θα πρέπει να διαθέτουν.

Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea

Η iSea είναι μια Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη από νέους αλλά έμπειρους επιστήμονες στη διαχείριση και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Κύριος στόχος της αποτελεί η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Ελλάδας και της χλωρίδας και πανίδας που διαβιούν σε αυτά μέσα από την έρευνα, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση πολιτικών προστασίας.

Η iSea δραστηριοποιείται σε 4 κύριους πυλώνες με βασικά εργαλεία την επιστημονική έρευνα, την Επιστήμη των Πολιτών και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Οι πυλώνες δράσεις της είναι η Αλιεία με έμφαση στα ευάλωτα θαλάσσια είδη, τα θαλάσσια Ξενικά Είδη, η σχέση του Ανθρώπου με τα Υδάτινα Οικοσυστήματα και τα Υδάτινα απορρίμματα.

Σε όλους τους πυλώνες δράσης η iSea υλοποιεί δράσεις και προγράμματα με σκοπό να:

1) συμβάλλει στην προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων ευαισθητοποιώντας την πολιτεία, τους διαχειριστές και την κοινή γνώμη για τη λήψη μέτρων εκεί όπου ασκούνται μη ορθολογικές δράσεις,

2) επαγρυπνεί και να ενημερώνει για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα υδάτινα οικοσυστήματα

3) συμβάλλει με τεχνογνωσία στην προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης στοχεύοντας στην περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική ευημερία.

Related posts

Δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την απόφαση της Κυβέρνησης για lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Δημήτρης Δημητριάδης

Μικρό επιβατικό αεροσκάφος …. προσγειώθηκε ανώμαλα πάνω σε σπίτι στην Πρώτη Σερρών

Δημήτρης Δημητριάδης

Ξεκινά άμεσα το έργο “Βελτίωση και Αναβάθμιση Υποδομών Προσβασιμότητας στη λίμνη Δοϊράνη απο την Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Κιλκίς

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy