Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Καταγγελία του δικτύου εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη κλείνει παιδικούς σταθμούς, απολύει εργαζόμενους, καλεί την αστυνομία.

Το κλείσιμο δύο παιδικών σταθμών στο Πανόραμα και το Φίλυρο εισηγήθηκε η δημοτική αρχή του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφάσισε το κλείσιμο δυο παιδικών σταθμών και την απόλυση των 13 εργαζομένων που εργαζόντουσαν σε αυτούς μέχρι και δέκα χρόνια, παρέχοντας ουσιαστικές υπηρεσίες στα παιδιά, στηρίζοντας την εργατική λαϊκή οικογένεια. Είχε προηγηθεί απόφαση του Δ.Σ του ΚΕΚΠΑΠ νομικού προσώπου του δήμου για το κλείσιμο των δυο παιδικών σταθμών και τη μη ανανέωση των συμβάσεων 13 εργαζομένων ( ΕΣΠΑ) στους παιδικούς σταθμούς.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη αντικοινωνική πολιτική που θα ενισχύσει μόνο τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, συρρικνώνει το δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου και πετά στο καιάδα της ανεργίας 13 εργαζόμενους. Η πολιτική αυτή είναι επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο και τα λαϊκά στρώματα και πρέπει να ανακληθεί. Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη στηρίζει με την πολιτική του δυναμικά τον ιδιωτικό τομέα σε όλους τους τομείς, Καθαριότητα – Πράσινο – Ηλεκτροφωτισμό – Παιδικούς Σταθμούς.

Η Αστυνομία έτρεξε να συνδράμει στην αντιλαϊκή πολιτική

Η συνεδρίαση του Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε παρουσία ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας, που από νωρίς είχαν παραταχθεί στην είσοδο του Δημαρχείου προκειμένου να εμποδίσουν την παρουσία των απολυμένων και των συναδέλφων τους που συγκεντρώθηκαν ενάντια στις απολύσεις με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.

Καταγγέλλουμε την πολιτική της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και ζητάμε να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη και αντικοινωνική απόφαση. Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, αντίθετα να αναβαθμιστούν, να είναι σε σύγχρονα και ασφαλή κτήρια, παρέχοντας κοινωνική φροντίδα και μέριμνα στα παιδιά και στηρίζοντας την οικογένεια. Καμία απόλυση. Οι 13 εργαζόμενοι να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Όχι στις απολύσεις εργαζομένων. Όχι στο κλείσιμο παιδικών σταθμών.

Related posts

Έναρξη Εγγραφών για τις Ακαδημίες Μπάσκετ, Ποδοσφαίρου και Τένις Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Δημήτρης Δημητριάδης

Δήμος Βόλβης – Εγγραφή παιδιών για φιλοξενία στην παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Σταυρού περιόδου 2020

Δημήτρης Δημητριάδης

H Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην τελική φάση του 21ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy