Πολιτική

Κατηγορίες Σύριζα ότι το ΚΙΝΑΛ δημιουργεί αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο που κατέβασε η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις άναψε τα αίματα στο ΚΙΝΑΛ ενώ η επιλογή αυτή θεωρεί ότι είναι στάση πολιτικής και δημοκρατικής συνέπειας, όπως δήλωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και βουλευτής Β1 Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε συνέντευξή της στο iEidiseis.gr.

Η πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και κορυφαίο στέλεχος του πριν απο λίγα χρόνια, μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα διορίστηκε και Υπουργός στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου διαφωνεί με την επιλογή του ΚΙΝΑΛ να ψηφίσει το νομοσχέδιο και θεωρεί ότι το ΚΙΝΑΛ δημιουργεί ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, διαμηνύοντας πως «όλη αυτή επιχείρηση να συρθεί η πολιτική ζωή στον βούρκο θα βρει απέναντι της ένα δημοκρατικό τείχος».

Τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορούν συχνά τον παλιό τους χώρο, ότι δεν κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση όπως θα έπρεπε, αλλά πολλές φορές κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, απάντηση με σκληρούς και υψηλούς τόνους στην έκφραση «ντροπή» του Αλέξη Τσίπρα προς το ΚΙΝΑΛ την ώρα που οι Βουλευτές του ψήφιζαν το νομοσχέδιο.

Η κ. Γεννηματά πέταξε το μπαλάκι στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας:

«Ντροπή είναι να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις, να ασπάζεσαι τις λογικές της. Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μην βρεθεί η χώρα σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας».

«Είναι ντροπή να περνάς τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού, να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους», συνέχισε.

«Είναι ντροπή να υποτάσσεσαι στα εθνικά θέματα, για να κάνεις το καλό παιδί. Είναι ντροπή κ. Τσίπρα να βλέπεις δίπλα σου το παρακράτος», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Είναι ντροπή να δίνεται συγχωροχάρτι στη διακυβέρνηση Καραμανλή και σήμερα να θυμάστε τα λάθη της επειδή αισθάνεστε ότι δεν τον έχετε πια ανάγκη».

Απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό

«Ξαναγράψαμε το νομοσχέδιο από την αρχή, εξασφαλίσαμε τα δικαιώματα με θεσμικές εγγυήσεις… Ξαναγράψαμε με δημοκρατικό μελάνι το νομοσχέδιο» σημείωσε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι το κόμμα της έθεσε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε να αποσυρθεί η διάταξη για την αστική ευθύνη του οργανωτή. Το ΚΙΝΑΛ, όπως είπε, κατέθεσε σχετική τροπολογία στη Βουλή σήμερα. Όπως είπε συνταγματολόγοι και το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνωρίζουν ότι δεν μπορεί ο υπεύθυνος της διαδήλωσης να ευθύνεται για την παραβατική συμπεριφορά κάποιου που συμμετέχει σε αυτή.

Η κ. Γεννηματά προχώρησε σε αυστηρή προειδοποίηση στην Κοινοβουλευτική ομάδα, ότι όποιος διαφωνήσει ξανά με τις αποφάσεις του κόμματος θα διαγράφεται αυτομάτως, ενώ όλοι οι βουλευτές τάχθηκαν εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη.

Related posts

Κ.Γκιουλέκας: “Να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης, το οφείλουμε απέναντι και στο κοινωνικό σύνολο και στον εαυτό μας!”

Δημήτρης Δημητριάδης

«Μανιφέστο» ΣΥΡΙΖΑ για εξωτερική πολιτική: Στήριξη του διαλόγου με Τουρκία

Δημήτρης Δημητριάδης

Φώφη Γεννηματά: «Κυρώσεις άμεσης και αυτόματης εφαρμογής στην επόμενη κίνηση του Ερντογάν»

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy