Ελλάδα

Κορονοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά στα αστικά κέντρα

Κατά 2 χρόνια φαίνεται μειωμένος ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων τους τελευταίους δύο μήνες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.
Πιο συγκεκριμένα οι ηλικίες 18-39 ετών, μέσα στον Ιούλιο, σημείωσαν αύξηση 0,6%, και οι ηλικίες 40-64 0,2%.
Μείωση παρατηρήθηκε στο ποσοστό των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω.


Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, η διασπορά στα μεγάλα αστικά κέντρα αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.
Ακόμα ο Καθηγητής τόνισε ότι ο ιός έχει διασπαρεί στην κοινότητα, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις, όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αυτό κυρίως οφείλεται στις εικόνες χαλάρωσης που παρατηρούνται και επισήμανε ότι σε περιπτώσεις μεγάλων αστικών κέντρων δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ιχνηλάτηση

.
Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 27 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, με τα περισσότερα στην Αττική, σύνολο 7 και ακολουθεί η Αχαΐα με 3. Στην Θεσσαλονίκη καταγράφηκε 1 κρούσμα.

Related posts

Για να ξυπνήσει επιτέλους η Ελλάδα. – Το Πακιστάν στέλνει μήνυμα υποστήριξης στην Τουρκία: «Το αίμα μας θα ρέει μαζί σας»

Δημήτρης Δημητριάδης

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε άξιοι διάδοχοι ενδόξων προγόνων”

Σταύρος Καρυπίδης

Υπουργείο Μεταφορών – Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλαμβάνει μέτρα για την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Εύβοια.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy