ΔΙΕΘΝΗ ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κορονοϊός – Οι Ευρωπαίοι πολίτες χαρακτηρίζουν «άσχετη» την ηγεσία της Ε.Ε. κατά τη αντιμετώπιση της πανδημίας

Οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι απογοητευμένοι απο την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού και τον χειρισμό της πανδημίας από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν πρόσφατα σε ολόκληρη την ήπειρο. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία λέει ότι η πανδημία τους έχει πείσει ότι οι κυβερνήσεις της ΕΕ πρέπει να συνεργαστούν στενότερα ενόψει μελλοντικών εξωτερικών απειλών.

Στην Ιταλία, μία από τις χώρες που επλήγησαν χειρότερα από τον ιό, το 63% δήλωσε ότι η ΕΕ απέτυχε να υποστηρίξει τους πολίτες της καθώς η πανδημία ξέσπασε στη νότια Ευρώπη και σε ερώτηση ποιος ήταν ο πιο χρήσιμος σύμμαχός τους κατά τις πιο σκοτεινές μέρες της κρίσης, μόνο το 4% των ερωτηθέντων Ιταλών ανέφεραν την ΕΕ, ενώ το 25% είπε την Κίνα.

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες στη Γαλλία) ότι η ηγεσία της Ε.Ε. είναι «άσχετη», καθώς τα αυξημένα ποσοστά θανάτου άφησαν ορισμένες κοινότητες που αγωνίζονται να θάψουν τους νεκρούς τους. Μεγάλες πλειοψηφίες σε όλα τα έθνη που συμμετείχαν στην έρευνα θεώρησαν ότι είτε η χώρα τους εγκαταλείφθηκε μόνη να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Οι Ευρωπαίοι σε εννέα χώρες που αποτελούν περίπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού της ΕΕ ερωτήθηκαν για την ομάδα σκέψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, καθώς οι κυβερνήσεις τους άρχισαν να σχεδιάζουν την χαλάρωση των μέτρων. Η έκθεση, από τους Ιβάν Κράστεφ και Μαρκ Λεονάρντ, περιγράφει τα επίπεδα της απογοήτευσης του κοινού ως «ενοχλητικά», καθώς οι ηγέτες της Ε.Ε. διαφωνούν για το σχέδιο ανάκαμψης που θα περιλαμβάνει την διάθεση οικονομικής βοήθειας με δημόσια χρηματοδότηση, κάτι που φάνηκε και στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Related posts

Η Ανατολική Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε χώρο εντάσεων”, ανακοίνωσε η Τετάρτη στο Twitter η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλωρεντία Παρλί.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: ​​Οι συνομιλίες βρίσκονται σε «αδιέξοδο»

Δημήτρης Δημητριάδης

Μέχρι και οι Άραβες προειδοποιούν την Τουρκία για την αλλοπρόσαλλη πολιτική τους.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy