ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελλάδα Πρώτο Θέμα

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας – Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματά μας να είναι βέβαιος ότι θα βρει απάντηση. Και θα είναι μία σκληρή απάντηση!

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας για τις προκλητικές δηλώσεις και κινήσεις των Τούρκων εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου το τελευταίο διάστημα.

Το προκλητικό σόου που στήνει σήμερα ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σήμερα”.

«Δύσκολη ημέρα η σημερινή. Επαναλαμβάνεται η Άλωση συμβολικά. Γιατί η Αγία Σοφία ήταν, είναι και θα παραμείνει το σύμβολο του Χριστιανισμού και του Βυζαντίου και ένα μοναδικό μνημείο για την παγκόσμια κοινότητα.
Ό,τι και να κάνει ο Ερντογάν – όχι με κουρτίνες να καλύψει τις Εικόνες, αλλά να θέλει να εξαφανίσει από τον χάρτη την Αγία Σοφία – και μόνο το όνομά της θυμίζει ότι είναι ένας ναός, ένας ναός της Χριστιανοσύνης, η Μεγάλη του Γένους Εκκλησιά.
Όλα αυτά ο Τούρκος Πρόεδρος θα τα βρει μπροστά του. Και το θέμα της Αγίας Σοφίας και τις προκλητικές ενέργειες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και ερωτηθείς για το εάν ισχύει ότι δεν θα επιτραπεί στο “Oruc Reis” να κατεβάσει ούτε καν καλώδια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τόνισε ότι:

«Είναι το αυτονόητο. Αλίμονο εάν η Ελλάδα ανεχθεί οποιαδήποτε παραβίαση στα κυριαρχικά δικαιώματά της.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει θέσει με κάθε ευκαιρία προς κάθε πλευρά. Συνομίλησε με τον Πούτιν, με την Μέρκελ, με τον Μακρόν στην Σύνοδο Κορυφής, χθες μίλησε με τον αλ Σίσι της Αιγύπτου. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από την πλευρά μας.
Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα. Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ότι όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματά μας να είναι βέβαιος ότι θα βρει απάντηση. Και θα είναι μία σκληρή απάντηση».

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος με την Τουρκία ο Κ.Γκιουλέκας ανέφερε:

«Φυσικά και πρέπει να υπάρξει διάλογος. Μόνον, όμως, για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας έχουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία.
Έχουν “γκριζάρει” το μισό Αιγαίο, διεκδικούν βραχονησίδες, αμφισβητούν περιοχές, αμφισβητούν το δικαίωμα στα νησιά να έχουν υφαλοκρηπίδα και λένε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να τα βρούμε. Όχι, εμείς αυτή την τακτική του ανατολίτικου παζαριού δεν θα την ακολουθήσουμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Related posts

Δέκα εκ ευρώ για 17 νέα έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Σταύρος Καρυπίδης

Μέτρα προστασίας – Διαλέξτε μόνοι σας. Μια μάσκα και μέτρα προστασίας ή σύνδεση με αναπνευστήρα !

Δημήτρης Δημητριάδης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 στην Αττική και την Εύβοια

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy