ΔΙΕΘΝΗ Ελλάδα

Κ. Γκιουλέκας: “Ζητήσαμε, ήδη, την διακοπή της τελωνειακής σύνδεσης Ε.Ε.-Τουρκίας. Στέλνουμε παντού το μήνυμα της αποφασιστικότητας!»”

Τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του καναλιού OPEN.

«Ακόμη και τώρα με αυτή την επιθετικότητα που εκδηλώνει η Τουρκία βλέπουμε μία στάση που κινδυνεύει να οδηγήσει την Ε.Ε. σε γελοιοποίηση εάν συνεχιστεί. Δεν μπορεί τα συμφέροντα των άλλων κρατών να καθορίζουν την πολιτική της ΕΕ. Γιατί τότε πάνε περίπατο τα περί αλληλεγγύης και συμμαχίας.
Εμείς έχουμε ζητήσει την εγρήγορση και την αφύπνιση όλων. Ζητήσαμε, ήδη, την διακοπή της τελωνειακής σύνδεσης Ε.Ε.-Τουρκίας, ο Πρωθυπουργός ζήτησε το εμπάργκο των όπλων, ενημερώνουμε όλη την διεθνή κοινότητα και στέλνουμε το μήνυμα της αποφασιστικότητας», υπογράμμισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

«Η Τουρκία με τον τσαμπουκά που εκπέμπει θέλει να δείξει ότι δεν νοιάζεται για κανέναν και τίποτα. Γι’ αυτό και εκδίδει παράνομες NAVTEX εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Δεν μπορεί μια χώρα να καταπατά έτσι το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικού κράτους. Η εθνική κυριαρχία μας ορίζεται με συγκεκριμένες συντεταγμένες, όπως και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.
Αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι πολύ οξυμένη, γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε αθόρυβα για κάθε ενδεχόμενο, για να κατοχυρώσουμε την ειρήνη μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε επιφυλακή ακριβώς για να στείλουμε το μήνυμα στους γείτονες ότι εννοούμε πως είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε σθεναρά τα κυριαρχικά δικαιώματά μας έναντι οποιουδήποτε!» κατέληξε ο Κ.Γκιουλέκας.

Related posts

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σταύρος Καρυπίδης

Συνάντηση Αυγενάκη – Πάιατ

Σταύρος Καρυπίδης

Φασιστικός μεσαίωνας στην Ελλάδα. Πινακίδα κρέμασαν αντιεξουσιαστές στον Πρύτανη της ΑΣΣΟΕ όπως οι Γερμανοί τους Εβραίους γιατί εναντιώθηκε στις ορέξεις τους.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy