ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελλάδα

Κ.Γκιουλέκας: “Τα εθνικά θέματα θέλουν ξεκάθαρες θέσεις!” – “Η Ελλάδα επιδεικνύει μία στάση αποφασιστικότητας και προχωράει δυναμικά”

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε μία πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας. Γιατί η Άγκυρα θέτει ολοένα και περισσότερα ζητήματα. Από τότε που άρχισε να “γκριζάρει” περιοχές στο Αιγαίο μέχρι και σήμερα βάζει συνεχώς θέματα στο τραπέζι, με την γνωστή τακτική του ανατολίτικου παζαριού. Το βασικό είναι ότι αυτά που θέτει η Τουρκία δεν είναι διμερείς διαφορές, αλλά μονομερείς διεκδικήσεις», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας στην εκπομπή “Newsroom” του ΣΚΑΪ.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων η επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο ο Κ.Γκιουλέκας ανέφερε:
«Χθες, ο Υπουργός των Εξωτερικών προανήγγειλε μία πολύ σημαντική απόφαση, η οποία θα ληφθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αυτό που κάνει η σημερινή Κυβέρνηση είναι να δηλώνει και να επιδεικνύει συνεχώς την αποφασιστικότητά της. Εκεί έγκειται, λοιπόν, και αυτό το θέμα. Εκεί εναπόκειτο και το θέμα με τις διαπραγματεύσεις με την Ιταλία, με την οποία τελικά οριοθετήθηκαν οι θαλάσσιες ζώνες. Το ίδιο έγινε και με την Αίγυπτο. Επιδεικνύουμε μία στάση αποφασιστικότητας και προχωρούμε δυναμικά, έχοντας, παράλληλα, και την ισχύ να επιβάλλουμε τις αποφάσεις μας όταν κι εάν χρειαστεί».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας τόνισε:

«Λυπάμαι ειλικρινά που είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ – μία παράταξη που πριν ένα χρόνο κυβερνούσε τον τόπο – να δηλώνει “παρών” σε μία καίριας σημασίας συμφωνία με την Αίγυπτο. Την ίδια συμφωνία διαπραγματευόταν και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις υπογράφηκε η συμφωνία με την Ιταλία, είχε πει ότι είναι επιβεβλημένο να προχωρήσουμε άμεσα σε συμφωνία και με την Αίγυπτο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να ξαναβρεί τον αντιπολιτευτικό βηματισμό του παλινωδεί και προσπαθεί με μία ερμαφρόδιτη στάση, από την μία, να ασκήσει αντιπολίτευση και, από την άλλη, να μην πάρει ξεκάθαρες θέσεις. Μόνο που αυτά τα θέματα είναι εθνικά θέματα και τα εθνικής σημασίας ζητήματα θέλουν ξεκάθαρες θέσεις!», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Related posts

Κορονοϊός: Ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα

Σταύρος Καρυπίδης

Βάζουν και τον Τσίπρα στο κάδρο για την Folli Follie – Συνεχίζεται ο πόλεμος για τα “νταραβέρια”

Δημήτρης Δημητριάδης

Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Αγροτικής Ανάπτυξης

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy