Ελλάδα Πολιτική

Κ.Γκιουλέκας: “Την προσεχή εβδομάδα ψηφίζονται οι συμφωνίες Ελλάδας-Αιγύπτου και Ελλάδας-Ιταλίας από την ελληνική Βουλή”

Το πότε θα ψηφισθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου κλήθηκε να απαντήσει ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας ερωτηθείς στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” του καναλιού OPEN.

«Από τις συνεννοήσεις που έχω με τον Πρόεδρο της Βουλής και τα αρμόδια Υπουργεία, κατατίθενται αυτές τις ημέρες οι συμφωνίες Ελλάδας-Αιγύπτου και Ελλάδας-Ιταλίας και την προσεχή εβδομάδα θα έλθει στην αρμόδια επιτροπή, την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, και αμέσως μετά θα περάσει στην Ολομέλεια. Άρα την επόμενη εβδομάδα η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί από την πλευρά της ελληνικής Βουλής», υπογράμμισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την ενημέρωση και τους χειρισμούς της Κυβέρνησης ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα τόνισε:

«Υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Το ίδιο έκανε και ο Υπουργός Εξωτερικών με τους αρμόδιους τομεάρχες όλων των κομμάτων. Η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής συνεδρίασε σαράντα φορές μέσα σε έναν χρόνο. Η ενημέρωση για όλα τα εθνικά θέματα είναι συνεχής και υπάρχει μία κοινή στρατηγική.
Σήμερα έχουμε μία κρίση η οποία εξελίσσεται. Έχουμε όλοι την υποχρέωση να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δούμε, έχοντας απέναντί μας μια προκλητική και επιθετική Τουρκία, πως θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτή την κρίση».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το άνοιγμα των σχολείων, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης υπογράμμισε:

«Υπάρχει μία βασική αρχή: Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι μέτρα τα οποία οι λοιμωξιολόγοι, οι γιατροί, οι ειδικοί επιστήμονες συστήνουν στην Κυβέρνηση. Ομόφωνα, λοιπόν, πήραν την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία.
Βεβαίως, είναι ιδιάζουσες οι συνθήκες. Δυστυχώς, όμως, ζούμε μία διαφορετική πραγματικότητα. Είναι κατανοητές οι όποιες επιφυλάξεις και αμφιβολίες υπάρχουν σε γονείς και εκπαιδευτικούς για το πως θα λειτουργήσουν. Δεν μπορούν, όμως, τα σχολεία να παραμένουν κλειστά, ούτε η κοινωνία να παραμένει κλειδωμένη. Υπάρχουν μέτρα προστασίας και αυτά τα μέτρα πρέπει να τηρούνται για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ασφάλεια», τόνισε ο Κώστας Γκιουλέκας.

Related posts

Ενόχλησε τον κ. Φίλη το αφιέρωμα στην Βουλή για τις ένοπλες δυνάμεις και την Παναγία!

Δημήτρης Δημητριάδης

Ελλάδα, ΗΑΕ υπογράφουν σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας

Δημήτρης Δημητριάδης

Εσείς είστε λύκοι !!!!!!!!! μπουυυυυυυυυυυυ, εμείς δεν σας φοβόμαστε …. είμαστε πολύ μεγάλοι!

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy