Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Κ. Ζέρβας: «Θερμοκοιτίδα αγάπης και αλληλεγγύης το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης»

Χείρα βοηθείας σε πολίτες που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες καθώς και σε φοιτητές που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα τείνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από την πρωτοποριακή δομή του Κοινωνικού Πλυντηρίου, την οποία θέτει σε λειτουργία σε δημοτικό ακίνητο επί της οδού Ειρήνης 2-4, στην περιοχή Βαρδαρίου.

«Το Κοινωνικό Πλυντήριο θα αποτελέσει μια θερμοκοιτίδα αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την επίσημη παραλαβή, σήμερα το πρωί, των αναγκαίων συσκευών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Πλυντηρίου Skip από την εταιρεία ΕΛΑΪΣ-Unilever.

«Σε εποχές δυσκολιών και ανάγκης για ουσιαστική κοινωνική αλληλεγγύη είναι σημαντικό παράλληλα με τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να υπάρχει και η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Με την προσφορά της η εταιρεία βοηθάει τον Δήμο Θεσσαλονίκης να είναι πρωτοπόρος για ακόμη μία φορά στην ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι αναγκαίο να βοηθήσουμε όλοι, για να πάρει μπρος η χώρα μας», σχολίασε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Unilever Andrew Kennedy μίλησε με τα θερμότερα λόγια για τη συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να παρέχεται ελεύθερη πρόσβαση στην καθαριότητα σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες.

Στο Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχουν εγκατασταθεί τρία πλυντήρια και ισάριθμα στεγνωτήρια επαγγελματικής χρήσης, υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται περίπου 60 οικογένειες ανά εβδομάδα.

Η δομή θα είναι ανοικτή για το κοινό τις καθημερινές από τις 9.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι, ενώ οι δικαιούχοι θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού. Το πρόγραμμα κατά κύριο θα εξυπηρετεί οικογένειες με παιδιά και άπορους φοιτητές. Παράλληλα, μετά από κοινωνική έρευνα, τη δομή θα μπορούν να χρησιμοποιούν όσοι έχουν αδυναμία να πλύνουν τα ρούχα τους είτε λόγω καταστροφής της οικίας τους είτε λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης του ακινήτου τους καθώς και φοιτητές με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Related posts

8 νέα κρούσματα covid-19 στην Θεσσαλονίκη σήμερα Παρασκευή. 60 σε όλη την χώρα

Σταύρος Καρυπίδης

Δήμος Παύλου Μελά – Δεκτές όλες οι αιτήσεις για το δωρεάν πρόγραμμα κατασκηνώσεων ΑΜΕΑ 2020 του Δήμου.

Στεφανία Ασπρίδου

Προσφορά Αγάπης προς τον συνάνθρωπο και τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, από την GROUP GA IKE

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy