Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Μεγάλα έργα ανάπλασης μεταμορφώνουν το δήμο Νεάπολης-Συκεών

Στην τελική ευθεία προς την ολοκλήρωσή του βαδίζει το μεγάλο έργο οδοποιΐας, ηλεκτροφωτισμού και αναπλάσεων στη Δ.Ε. Συκεών, καθώς, μετά από καθυστέρηση δύο ετών, πραγματοποιήθηκε χθες από τα συνεργεία της ΔΕΗ η αποψίλωση των εναέριων δικτύων της ΔΕΗ στις οδούς Αγίου Δημητρίου, Κύπρου και Ανδρέου Δημητρίου, μετά την υπογείωση των δικτύων τής επί της Ανδρέου Δημητρίου και των κάθετων οδών αυτής, που αποτελούσε προϋπόθεση για την ανάπλαση των αντίστοιχων πεζοδρομίων και κεντρικών οδικών αξόνων.

Η μεγάλη αυτή εργολαβία, συνολικού προϋπολογισμού 3.261.809 ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο, περιλαμβάνει περισσότερες από 30 οδούς. Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής αντικαθίσταται ο υπάρχων φωτισμός με φωτιστικά σύγχρονης τεχνολογίας LED για την εξοικονόμηση οικονομικών και ενεργειακών πόρων, αλλά και ενίσχυση των προϋποθέσεων ασφάλειας των πολιτών, ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την προσβασιμότητα και κίνηση των ΑμεΑ.

Αυτή την περίοδο τα συνεργεία βρίσκονται στην οδό Ανδρέου Δημητρίου, στο ύψος της οδού Κύπρου, διαμορφώνοντας τα πεζοδρόμια προς την τελική τους εικόνα με πλακόστρωση, νέο τύπου ηλεκτροφωτισμό και τοποθέτηση κάγκελων ασφαλείας. Κι αυτό γίνεται αφού έχει προηγηθεί η υπογείωση του δικτύου της ΔΕΗ και η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, ενώ με την ολοκλήρωση εργασιών σε αυτά θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση της οδού.

Η ανακατασκευή και ανάπλαση της οδού αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα αισθητή αφού στην ολοκλήρωσή της θα «μετατραπεί» σε μια νέα οδό, με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων να δημιουργεί επιπλέον χαρακτηριστικά τοπικής αγοράς με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Στέλιος Γκατζές «στη συνέχεια, η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί και στην οδό Βενιζέλου, που αποτελεί φυσική συνέχεια της Α. Δημητρίου, με όλο τον παλιό συνοικισμό της Βάρνας και την οδό Παπαναστασίου, με ανάλογες υπογειώσεις και αφαίρεση των εναέριων δικτύων της ΔΕΗ».

«Αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους, αναβαθμίζουμε το δήμο μας»

«Συνεχίζοντας τον αγώνα και την προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο δήμο, παρά τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις εκ μέρους της ΔΕΗ, προχωράμε το μεγάλο έργο που έχουμε ξεκινήσει εδώ και χρόνια για την υπογείωση του δικτύου χαμηλής και μεσαίας τάσης, αποψιλώνοντας τους ξύλινους στύλους και τα εναέρια δίκτυα. Τα εναέρια δίκτυα που πολλές φορές αγγίζουν τα μπαλκόνια των κατοικιών, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας, ρυπαίνουν αισθητικά, ενώ οι ξύλινοι στύλοι στα πεζοδρόμια αποτελούν εμπόδια για τους πεζούς, πολύ δε περισσότερο για τα ΑμεΑ, τους ηλικιωμένους και τις μητέρες με καροτσάκια με βρέφη» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, τονίζοντας ότι «το έργο χρηματοδοτήθηκε και χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από δημοτικούς πόρους, και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι υπογειώσεις δικτύων και άλλων οδών».

Παράλληλα, συνεχίζονται με επιταχυνόμενους ρυθμούς και οι εργασίες για την ανακατασκευή και ανάπλαση της λεωφόρου Γεωργίου Παπανικολάου στα Πεύκα, με τον συνολικό προϋπολογισμό αυτών των δύο μεγάλων τεχνικών παρεμβάσεων να ανέρχεται στα 8.241.809 ευρώ, ποσό που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

Related posts

Δήμαρχος Ωραιοκάστρου – Π. Τσακίρης: Περιμέναμε τον Αγάθωνα σε συναυλία στο Δ. Ωραιοκάστρου, ο θάνατός του μας γέμισε θλίψη

Δημήτρης Δημητριάδης

Νέα σύγχρονα οχήματα στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Στεφανία Ασπρίδου

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, συναντήθηκε με τον νέο Εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Θ. Λιάγκο

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy