Κοινωνία

Μεγάλη γιορτή για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου

Με κεντρικό σύνθημα “Όλοι μαζί διαμορφώνουμε τη σύγχρονη βιώσιμη πόλη στην οποία ζούμε και κυκλοφορούμε” κορυφώθηκαν και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου οι διαδημοτικές δράσεις που συνδιοργάνωσαν με επιτυχία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι Δήμοι Κορδελιού Ευόσμου, Παύλου Μελά και Αμπελοκήπων Μενεμένης στο πλαίσιο της κοινής συμμετοχής τους στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019”.

Η μεγάλη γιορτή για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα των τριών Δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης περιλάμβανε διαδραστικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικών σχολείων, και απονομές των επάθλων στους νικητές του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού Κοινωνικής Ποδηλασίας, που έλαβε χώρα από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – την οποία διοργάνωσε το Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτωνσε συνεργασία με τη Δ/νση Αθλητισμού Πολιτισμού και τη Δ/νση Παιδείας & Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου -μαθητές της Δ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και του 23ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους Εκπαιδευτές του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής για τις βασικές αρχές της οδικής ασφάλειας, να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια καθώς και στο αθλητικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γνωρίζω τα αρχαία Ελληνικά παιχνίδια”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των επάθλων στους νικητές του διαγωνισμού Κοινωνικής Ποδηλασίας, οι οποίοι βάσει της εφαρμογής BikePrints παρακολουθούσαν τις μετακινήσεις που διένυσαν με το ποδήλατό τους, συγκεντρώνοντας τους περισσότερους πόντους και λαμβάνοντας ως “επιβράβευση” πλούσια δώρα (ποδήλατα, κράνη, αξεσουάρ ποδηλάτου) που είναι μια ευγενική χορηγία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Τις απονομές των επάθλων των νικητών έκαναν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Κοσμάς Γυμνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά κ. Αθανάσιος Λαζαρίδης και οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου κ.κ. Μαρία Γαβαλά και Αθηνά Παμπουκίδου.

Συγκεκριμένα οι νικητές στο Διαγωνισμό Κοινωνικής Ποδηλασίας 2019 στις κατηγορίες ατομικού, ζευγαριού και ομάδας 4 ατόμων είναι οι εξής:

1η θέση (κατηγορία ατομική δοκιμασία): Παναγιώτης Καλλιμάνης

1η θέση (κατηγορία δοκιμασία σε ζεύγη): Σταύρος Οκούτζιογλου – Αργυρώ Σταυρίδου

Related posts

Έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2020-2021

Δημήτρης Δημητριάδης

Αλλάζουν όλα στην ανακύκλωση σκουπιδιών… θα γίνουμε Ευρωπαίοι

Δημήτρης Δημητριάδης

Γραμμή Ζωής – Συναγερμός για την εξαφάνιση ενός 34χρονου από τη Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy